Zabkorpás pogácsa

(előétel)

Zabkorpás pogácsa

Hozzávalók:

300 g liszt, 100 g zabkorpa, 200 ml tejföl, 2 db tojás, 150 g margarin, 20 g élesztő, ,

Elkészítés:

Az élesztőt kevés tejjel és kis cukorral felfuttatjuk. A sóval kevert lisztet összedolgozzuk a margarinnal, tejföllel, a tojások sárgájával, a zabkorpával, és a felfuttatott élesztővel. A tésztát jól átgyúrjuk, meleg helyen kelni hagyjuk kb. fél órát, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk.

Tetejét késsel bevagdossuk, kiszaggatjuk, a pogácsákat tojásfehérjével megkenjük. Papírral bélelt sütőlemezre rakjuk és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sajtos keksz

Sajtos keksz

Csipegetőnek a sajtos keksznél nincs jobb. Hamar kiürül a tál vendégség idején.
sajt keksz tejföl margarin

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

zabkorpa, pogácsa, tészta