Zabkorpás pogácsa
(előétel)
Hozzávalók:
300 g liszt, 100 g zabkorpa, 200 ml tejföl, 2 db tojás, 150 g margarin, 20 g élesztő, só,Elkészítés:
Az élesztőt kevés tejjel és kis cukorral felfuttatjuk. A sóval kevert lisztet összedolgozzuk a margarinnal, tejföllel, a tojások sárgájával, a zabkorpával, és a felfuttatott élesztővel. A tésztát jól átgyúrjuk, meleg helyen kelni hagyjuk kb. fél órát, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk.
Tetejét késsel bevagdossuk, kiszaggatjuk, a pogácsákat tojásfehérjével megkenjük. Papírral bélelt sütőlemezre rakjuk és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Sajtos keksz
Csipegetőnek a sajtos keksznél nincs jobb. Hamar kiürül a tál vendégség idején.
sajt keksz tejföl margarin