Zabkorpás pogácsa

(előétel)

Zabkorpás pogácsa

Hozzávalók:

300 g liszt, 100 g zabkorpa, 200 ml tejföl, 2 db tojás, 150 g margarin, 20 g élesztő, ,

Elkészítés:

Az élesztőt kevés tejjel és kis cukorral felfuttatjuk. A sóval kevert lisztet összedolgozzuk a margarinnal, tejföllel, a tojások sárgájával, a zabkorpával, és a felfuttatott élesztővel. A tésztát jól átgyúrjuk, meleg helyen kelni hagyjuk kb. fél órát, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk.

Tetejét késsel bevagdossuk, kiszaggatjuk, a pogácsákat tojásfehérjével megkenjük. Papírral bélelt sütőlemezre rakjuk és előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
 

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sajtos keksz

Sajtos keksz

Csipegetőnek a sajtos keksznél nincs jobb. Hamar kiürül a tál vendégség idején.
sajt keksz tejföl margarin

Parmezános rudak

Parmezános rudak

Gondolom mindenhol előfordul, hogy váratlanul betoppan egy régen látott barát, vagy csak átugrik egy szülő. Ilyenkor gyorsan szükség van valami csipegetőre a beszélgetés mellé. Ilyenkor nincs idő a sütikészítésre, úgyhogy általában valami gyors, sós ropogtatni valót szoktam csinálni. A parmezános rudak is ilyenek..
sajt leveles tészta

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

zabkorpa, pogácsa, tészta

Szólj hozzá