Szezámmagos zsemle - Paleo
(előétel)
Hozzávalók:
2 dkg útifű maghéj, 2 dl víz, 3 tojás, 1 kk. só, 1 kk. szódabikarbóna, 5 dkg mandula liszt, 5 dkg szezámliszt, 5 dkg dióliszt /én darált dióval csináltam/, 5 dkg makadámdió liszt, 2 dkg szezámmag,Elkészítés:
Egy tálba tesszük a magliszteket, a sót, a szódabikarbónát.
Az útifűmaghéjat elkeverjük a vízben, hagyjuk állni két-három percig, amíg megduzzad.
Addig a magliszteket a sóval és a szódabikarbónát kézzel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, majd a beáztatott útifűmaghéjat.
Az egészet jól összegyúrjuk, majd a masszából vizes kézzel szép formás zsemléket formázunk.
Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, megszórjuk a tetejét szezámmaggal és 190-200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Én ebből az adagból 8 db-ot szoktam csinálni.
Az útifűmaghéjat elkeverjük a vízben, hagyjuk állni két-három percig, amíg megduzzad.
Addig a magliszteket a sóval és a szódabikarbónát kézzel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, majd a beáztatott útifűmaghéjat.
Az egészet jól összegyúrjuk, majd a masszából vizes kézzel szép formás zsemléket formázunk.
Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, megszórjuk a tetejét szezámmaggal és 190-200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Én ebből az adagból 8 db-ot szoktam csinálni.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Paleo parasztkenyér
Ezt a kenyér receptet egy barátnőmtől kaptam. Amikor első alkalommal csináltam még macerásnak tűnt, de idővel és gyakorlattal gyerekjáték lett az elkészítése.
kenyér paleo tojás lenmagpehely mandula liszt kókuszliszt
Hagyományos tócsni
Ameddig a párom meg nem ismertetett vele, addig a tócsnit nem is ismertem.
Nálunk otthon a lángos volt a sláger, így mivel anyukám soha nem csinált nekünk, így csak felnőtt fejjel ismertem meg ezt az ételt.
Persze azóta számos tócsni recept került a gyűjteményembe, de az alapja mindegyiknek a hagyományos tócsni.
burgonya tojás liszt