Mézes - vaníliás körtetorta
(deszert)
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 1 tk sütőpor, 7 dkg porcukor, 1 tojás, 17 dkg vaj, 8 dkg méz, 1 tk fahéj, A krémhez:, 4 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg cukor, 12 dkg vaj, 5 dkg mazsola, 2-3 édes, puha körte a tetejére, csomag színtelen tortazselé,Elkészítés:
A tojást a mézzel egy másik tálba elkeverem majd hozzáadom a lisztes keveréket és tésztát gyúrok belőle. 3 cipóra osztom, majd fél órára a hűtőbe teszem pihenni.
A nyújtódeszkát meglisztezem és kinyújtom a tésztát vékony, kerek lapokra.
Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, villával megszurkálom és egyenként kisütöm 180 fokon kb. 12-15 perc alatt.
Ne szárítsuk ki!
A pudingot a tejjel és a cukorral összekeverjük, majd a tűzre tesszük. Ha kész, akkor levesszük a tűzről és a vajat meg a megmosott mazsolát belekeverjük.
A krémmel megtöltjük a torta lapokat, de úgy, hogy maradjon a tetejére is.
A körtéket megmosom és felszeletelem, majd a torta tetejére teszem.
Elkészítjük a zselét is és amíg még meleg ecsettel megkenjük vele a körtéket.
Hűtőbe tesszük pár órára vagy akár egy éjszakára is puhulni.