Hírek


A grillrács tisztítása

Share on Tumblr

hírA nyári hónapok állandó kelléke a grill. Sütni és grill ételeket enni mindenki szeret, de utána grillt takarítani senki. Hála az internetnek én találtam egy könnyű, gyors, és egyszerű módszert.

Nem kell hozzá más csak almaecet és spiccelős üveg, meg egy újságpapír.

Lefektetem az újságpapírt akkora területre, amekkora a grillrács. Erre teszem rá a rácsot, aminek mindkét oldalát alaposan lespriccelem almaecettel. Erre fektetem rá a másik papírt is, hogy lefedje a rácsot. A lényeg, hogy tocsogjon az ecetben.
Hagyom kb 20 percig állni, majd drótkefével átdörzsölöm. Ennyi az egész.

Amíg a párom mérgelődik a parázzsal, és próbálja távol tartani a tűztől a lányokat én általában el is készülök a tisztítással.
Ha kész leöblítem, majd sütés előtt valamilyen zsiradékkal átkenem. Erre bármilyen szalonna is jó, de lehet nyugodtan a páclével is átkenni.

Megjelenés: 2015-07-28

Vissza a hírekhez

Szólj hozzá