Krumplifőzelék

Krumplifőzelék

Hozzávalók:

2 kg krumpli, 2 dl tejföl és 2 ek. liszt a habaráshoz, 2 kávéskanál só, 4-5 babárlevél,

Elkészítés:

A meghámozott krumplit karikákra vágjuk és a lábasban felöntjük vízzel. 2-3 ujjnyival lepje el a krumplit.

Beletesszük a babérlevelet és a sót. Közepes lángon addig főzzük, ameddig a krumpli megfő. Ez kb 30-35 perc.

Ha megfőtt, készítsünk egy habarást.
A tejföl megkeverem habverővel, majd beleteszem a lisztet és csomó mentesre elkeverve.
Ezt a habarást hozzáöntöm és jól elkeverem a forrásban lévő krumplival. 

Ha besűrűsödött, ízesítésnek ízlés szerint 1 evőkanál ecetet keverjünk hozzá.

Szoktuk fasírtgolyóval is tálalni.

 

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Lencsefőzelék

Lencsefőzelék

Hagyományos újévi étel, hogy bőséges legyen az év. A lényeg, hogy másodikára nem maradhat és azé a pénz, aki megfőzi.
lencse újév gazdagság virsli

Tökfőzelék

Tökfőzelék

Egyik nyáron véletlenül ültettünk főzni való tököt. Tényleg véletlen volt, mert a vetőmag csomagolásán nem az volt. Valószínűleg a csomagoló üzemben követtek el hibát elősegítve ezzel minket, hogy megtanuljuk a tökfőzelék készítését. Bár olyan gyereket nem ismerek, aki szeretné a tökfőzeléket, azért egy évben egyszer ott a helye az asztalon.
főzőtök kapor liszt

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

krumpli, főzelék, fasírtgolyó. ecet

Szólj hozzá