Rizses hús

(főétel)

Rizses hús

Hozzávalók:

80 dkg csirke mell, 1 fej vöröshagyma, 1 paradicsom, 1 tv paprika, 2 zacskó rizs, őrölt pirospaprika, 2-3 mokkás kanál só, olaj,

Elkészítés:

A rizses hús egy tökéletes egytálétel. Olcsó, és könnyű elkészítése miatt ideális ebéd.
Elsőként készítjük a csirkemellből egy könnyű pörköltet.

A hagymát vágjuk apró kockákra, majd kevés olajon pirítsuk meg.
Én akkor szoktam a sót a hagymára tenni, mielőtt elkezdeném pirítani, mert ilyenkor a só hatására a hagyma levet enged, és kevésbé lesz hajlamos leégni.
Persze ez megszokás kérdése. Később is sózható.

Amint a hagyma megpirult, mehet bele 1 evőkanál őrölt pirospaprika, jó alaposan elkeverjük, és hozzáadunk 2-3 dl vizet, és ezzel is jó alaposan elkeverjük.

A paprikát és a paradicsomot megmossuk, és összekockázzuk.
A forrásban lévő alaphoz adjuk és kis lángon addig főzzük fedő alatt, ameddig a paradicsom és a paprika szétesik.

Ezután adjuk hozzá a kockára vágott csirkemellet.
Felöntöm annyi vízzel, hogy a húst ellepje.
Kb 20-25 perc alatt készre fő. 5-6 percenként keverjük meg. Akkor jó, ha a húst el tudjuk vágni a fakanállal.

Egy külön lábosban megfőzöm a két zacskó rizst. Én 10 perces gyorsrizst szoktam főzni, mert az gyorsan kész van, de persze lehet normál rizzsel is készíteni.

Ha a rizs megfőtt, összekeverem a pörkölttel.

Csemege uborkával, vagy céklával tálalom.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csirke pörkölt

Csirke pörkölt

A csirkepörkölt nálunk abszolút favorit. A lányok csak szaftos tésztának hívják, és persze sosem tudok belőle eleget főzni :-)
csirke tészta paprika paradicsom

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkemell, rizs, paradicsom, paprika