Kelkáposzta főzelék

Kelkáposzta főzelék

Hozzávalók:

1 kg kelkáposzta, 1/2 kg krumpli, , olaj, őrölt pirospaprika, 2-3 ek liszt,

Elkészítés:

A kelkáposzta főzelék gyerekkorom réme volt. Persze most már szeretem, de amikor harcolok a gyerekekkel, hogy megegyék, nincs elfogadható érvem mellette. Marad az "ezt eszed, nincs más" mindent felülíró hatalma. Persze eszembe jut mennyire utáltam ezt is gyerekkormomban.
Egy évben egyszer azért mindenképpen ott a helye az asztalon.

A kelkáposztát összedarabolom és a meghámozott és kockára vágott krumplit lábosba teszem és felöntöm vízzel. Hozzáadok 2-3 mokkás kanál sót.
25-30 percig kis lángon főzöm.
Ha a krumpli megpuhult, paprikás rántással berántom.

A paprikás rántást úgy készítem, hogy egy kis lábasba kb 1/2 dl olajat teszek, majd hozzáadok 4 evőkanál lisztet. Kis lángon, folyamatos kevergetés mellett enyhén megpirítom. Amint kész, lehúzom a tűzről, és 1 ek őrölt pirospaprikát adok hozzá.

Jól összekeverem, és visszateszem a tűzre és folyamatos kevergetés mellett annyi vizet adok hozzá, hogy sűrű folyós állaga legyen.

A forrásba lévő levesbe, folyamatos kevergetés mellett lassan öntöm a rántást. Annyit kell csak beletenni, amitől nagyon kicsit besűrűsödik.

Tálaláskor tehetünk rá egy kevés pörkölet.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Borsó főzelék

Borsó főzelék

A borsófőzelék egyszerűsége miatt ajánlott a szürke hétköznapokra.
borsó

Finomfőzelék

Finomfőzelék

Még emlékszem, hogy mennyire szerettük napköziben a finomfőzeléket feltéttel :-) Nem tudom, hogyan csinálták - és lehet, hogy jobb is - de az itthoni is van olyan finom, ha nem finomabb. A lányok is és persze én is nagyon imádom.
sárgarépa fehér répa liszt

Sárgarépa főzelék

Sárgarépa főzelék

A répafőzelék a 10 perc alatt elkészíthető ételek kategóriájába tartozik.
répa liszt olaj

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

kelkáposzta, liszt,

Szólj hozzá