Frankfurti leves

(főétel)

Frankfurti leves

Hozzávalók:

1 kg kelkáposzta, 2 pár virsli, , 1 ek cukor, 1 ek ecet, őrölt pirospaprika, olaj,

Elkészítés:

A kelkáposztát nem túl apróra feldarabolom, és egy lábosba teszem és felöntöm vízzel.
Hozzáadok 2-3 kávéskanál sót és felforralom.
A virslit karikákra vágom és beleteszem a forrásban lévő káposztás vízbe.
Ha kész, paprikás rántással berántom.

A paprikás rántást úgy készítem, hogy egy kis lábasba kb 1/2 dl olajat teszek, majd hozzáadok 4 evőkanál lisztet. Kis lángon, folyamatos kevergetés mellett enyhén megpirítom. Amint kész, lehúzom a tűzről, és 1 ek őrölt pirospaprikát adok hozzá.

Jól összekeverem, és visszateszem a tűzre és folyamatos kevergetés mellett annyi vizet adok hozzá, hogy sűrű folyós állaga legyen.

A forrásba lévő levesbe, folyamatos kevergetés mellett lassan öntöm a rántást. Annyit kell csak beletenni, amitől nagyon kicsit besűrűsödik.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Anyukám gyümölcslevese

Anyukám gyümölcslevese

Sok gyümölcsleves receptet láttam és főztem már, de anyukám receptjénél eddig nem találnom finomabbat. Persze lehet, hogy csak a gyerekkori emlékek teszik ilyen finommá, de én akkor is imádom.
meggy tejföl liszt

Tyúkhúsleves

Tyúkhúsleves

Anyukám tyúkhúsleves receptje az ünnep elengedhetetlen része volt. Emlékszem, mi gyerekek mindig veszekedtünk, hogy ki kapja a legjobb falatokat.
tyúk leves

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből