Frankfurti leves

Frankfurti leves

Hozzávalók:

1 kg kelkáposzta, 2 pár virsli, , 1 ek cukor, 1 ek ecet, őrölt pirospaprika, olaj,

Elkészítés:

A kelkáposztát nem túl apróra feldarabolom, és egy lábosba teszem és felöntöm vízzel.
Hozzáadok 2-3 kávéskanál sót és felforralom.
A virslit karikákra vágom és beleteszem a forrásban lévő káposztás vízbe.
Ha kész, paprikás rántással berántom.

A paprikás rántást úgy készítem, hogy egy kis lábasba kb 1/2 dl olajat teszek, majd hozzáadok 4 evőkanál lisztet. Kis lángon, folyamatos kevergetés mellett enyhén megpirítom. Amint kész, lehúzom a tűzről, és 1 ek őrölt pirospaprikát adok hozzá.

Jól összekeverem, és visszateszem a tűzre és folyamatos kevergetés mellett annyi vizet adok hozzá, hogy sűrű folyós állaga legyen.

A forrásba lévő levesbe, folyamatos kevergetés mellett lassan öntöm a rántást. Annyit kell csak beletenni, amitől nagyon kicsit besűrűsödik.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Paradicsomleves

Paradicsomleves

Paradicsomleves betűtésztával unalom ellen.
paradicsomleves betűtészta zeller

Karfiol leves

Karfiol leves

A karfiol leves egy nagyon finom krémes leves. Nagyon szeretjük. Pirított zsemlekockákkal a legjobb.
karfiol sárgarépa fehér répa liszt tejföl

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá