Tyúkhúsleves

Tyúkhúsleves

Hozzávalók:

1/2 tyúk, 3 db sárgarépa, 3 db fehér répa, 1 db karalábé, 1 db zellergumó, zeller levél, petrezselyem, egész bors, ,

Elkészítés:

Anyukám tyúkhúsleves receptje az ünnep elengedhetetlen része volt. Emlékszem, mi gyerekek mindig veszekedtünk, hogy ki kapja a legjobb falatokat.

Egy nagy fazékba beleteszem a feldarabolt tyúkot, felöntöm vízzel és beleteszek 2-3 kávéskanál sót.
Felforralom, és a forrás közben keletkező habot  teaszűrővel lemerem a víz tetejéről. Óvatosan kell lemerni, nehogy összekeveredjen a vízzel.
Beleteszek 8-10 szem egész borsot, majd a csíkokra vágott sárgarépát és fehér répát.

Amikor újra felforrt, hozzáadom a kockákra vágott zeller gumót és a kockákra vágott karalábét.
Amint újra felforrt, hozzáadom a zellerlevelet és a petrezselyem levelet.

Lassú tűzön 40 percig főzöm.

Cérnametélttel tálalhatjuk.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Klasszikus paradicsomleves

Klasszikus paradicsomleves

A paradicsomlevesnek sok fajtáját láttam - és kóstoltam - már, de az anyu receptjénél jobbat még nem ettem.
paradicsom betűtészta

Tojásleves

Tojásleves

Egy nagyon kedves barátnőmtől kaptam a receptet, és egyből a gyerekek kedvence lett.

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

tyúk, leves

Szólj hozzá