Tyúkhúsleves

Tyúkhúsleves

Hozzávalók:

1/2 tyúk, 3 db sárgarépa, 3 db fehér répa, 1 db karalábé, 1 db zellergumó, zeller levél, petrezselyem, egész bors, ,

Elkészítés:

Anyukám tyúkhúsleves receptje az ünnep elengedhetetlen része volt. Emlékszem, mi gyerekek mindig veszekedtünk, hogy ki kapja a legjobb falatokat.

Egy nagy fazékba beleteszem a feldarabolt tyúkot, felöntöm vízzel és beleteszek 2-3 kávéskanál sót.
Felforralom, és a forrás közben keletkező habot  teaszűrővel lemerem a víz tetejéről. Óvatosan kell lemerni, nehogy összekeveredjen a vízzel.
Beleteszek 8-10 szem egész borsot, majd a csíkokra vágott sárgarépát és fehér répát.

Amikor újra felforrt, hozzáadom a kockákra vágott zeller gumót és a kockákra vágott karalábét.
Amint újra felforrt, hozzáadom a zellerlevelet és a petrezselyem levelet.

Lassú tűzön 40 percig főzöm.

Cérnametélttel tálalhatjuk.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Marhahúsleves

Marhahúsleves

Emlékszem, anyukám mindig húslevest főzött nekem, amikor beteg voltam. Mindig azt mondta, hogy ez a legjobb gyógyszer, de csak akkor hat, ha mind egy cseppig megeszem. Talán ezért esik olyan jól amikor a lányok a kanalukba öntik az utolsó cseppet a tányérból. Sohasem mutattam nekik, de én is ezt csináltam :-)
marhahús leves karalábé zeller sárgarépa fehér répa petrezselyem

Anyukám gyümölcslevese

Anyukám gyümölcslevese

Sok gyümölcsleves receptet láttam és főztem már, de anyukám receptjénél eddig nem találnom finomabbat. Persze lehet, hogy csak a gyerekkori emlékek teszik ilyen finommá, de én akkor is imádom.
meggy tejföl liszt

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

tyúk, leves

Szólj hozzá