Vadas
(főétel)
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa, 1 kg fehérrépa, 0,5 kg marha felsál, 3 db babérlevél, 2 dl tejföl, 3-4 ek. liszt, 1 fej vöröshagyma, 2-3 ek. mustár, 3-4 ek. cukor, só, olaj, makaróni tészta,Elkészítés:
Ez az étel akkor gazdaságos, ha marhahús levest is készítünk, mert akkor a levesből a husi mehet a vadasba is.
A sárgarépát és a fehérrépát megpucolom, csíkokra vágom és bő sós vízben puhára főzöm.
A répákat kiveszem a léből és szétpasszírozom villával (lehet botmixerrel is, de én szeretem ha maradnak benne kicsit nagyobb darabok is), de a levet nem öntöm ki!
Hagymát megpucolom és apró kockára vágom, majd olajon üvegesre pirítom.
Lehúzom a tűzről és az áttört répát, és a félretett zöldség levét a hagymára öntöm.
Beleteszem a babérlevelet és ízlés szerint sózom, majd még 20 percig főzöm.
Tejfölt csomó mentesre keverem a liszttel és behabarom vele a répát.
Ízesítem a mustárral és a cukorral, majd pár szelet husit beleszeletelek a marhahús levesből.
A makaróni tésztát sós, olajos vízben puhára főzöm.
A tányérra először a tésztát, aztán a vadas mártást, végül a husit tesszük.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Kefires lángos
A lángos a nyár elengedhetetlen kelléke. Degeszre szoktuk enni magunkat belőle.
lángos tejföl fokhagyma
Káposztás tészta
Amikor gyerek voltam a káposztás tésztát mindig cukorral ettem. Aztán amikor már felnőttem, átszoktam a sós-borsos változatra.
Vicces, hogy most a gyerekek miatt ismét visszaszoktam a cukros ízesítésre.
Még 10-15 év és újra sóval és borssal esszük :-)
káposzta olaj tészta