Meggy mártás

(főétel)

Meggy mártás

Hozzávalók:

1 kg meggy, 2 dl tejföl , 1 ek. liszt, cukor Ízlés szerint,

Elkészítés:

A megmosott, kimagozott meggyet bő vízzel fölöntöm és ízlés szerint (mennyire savanyú a meggy?) cukrot teszek bele. A tejfölt csomó mentesen összekeverem a liszttel és amikor a meggy megfőtt beleteszem. Folyamatos keverés mellett behabarom. 

A legfinomabb sós vízben főtt krumplival és a marhahús levesből maradt húsival.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Krumplipüré

Krumplipüré

krumpli,vaj

Gnocchi

Gnocchi

Nagyon szeretjük a főzőműsorokat, és ezekben egyre gyakrabban találkozunk a gnocchi recepttel. Szeretjük az olasz konyhát, így gondoltam kipróbálom. Meglepő módon már az első alkalommal sikerült :-)
burgonya liszt tojás

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből