Rozmaringos sült krumpli csicseriborsóval

Rozmaringos sült krumpli csicseriborsóval

Hozzávalók:

1 kg sütni való krumpli, 40 dkg konzerv csicseriborsó , 20 dkg kolozsvári szalonna, 1 citrom, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 dl olívaolaj, só, friss rozmaging,

Elkészítés:

A krumplik héját folyó víz alatt alaposan megsikáljuk és csónakokra vágjuk őket. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Ráhelyezzük a krumplicsónakokat. Közéjük szórjuk a lecsöpögtetett csicseriborsót, a felkockázott szalonnát és a zúzott fokhagymát. Rozmaringágakat tűzdelünk közéjük. Megsózzuk, borsozzuk, ráfacsarjuk a citrom levét, és ráöntjük az olajat és 1 dl vizet teszünk alá. 30 perc alatt készre sül a 230 fokos sütőben.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Lecsós szelet

Lecsós szelet

Nyáron a kiskert ontja a paradicsomot és a paprikát. Ilyenkor ipari mennyiségű lecsó készül. Ebből jött az ötlet a lecsós szeletre.
paprika paradicsom csirkemell

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá