Kefires lángos
(főétel)
Hozzávalók:
75 dkg liszt, 3 kefír ( 2 dlx3), 5 dkg élesztő, 2 db tojás, 3 kk. só, 2 dl tej, 1 kk. cukor, olaj a sütéshez,Elkészítés:
A család nagy kedvence, mert bármikor bármennyit fel tudnak falni belőle.
2 dl langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt, teszek bele cukrot és a tetejére egy kk. lisztet szórok majd hagyom felfutni.
Ha meleg helyre teszem gyorsabb a folyamat.
Egy tálba teszem a lisztet, a kefirt, a tojást, a sót és felfuttatott élesztőt és jól összedolgozom.
Felmelegítem az olajat és a tésztából vizes kézzel kiveszek egy kicsit, és lángost formázok belőle, majd a forró olajba teszem.
Érdemes kéztörlő papírra tenni, hogy az olajat beszívja.
Lehet sósan, fokhagymásan, sajtosan, tejfölösen kinek mivel ízlik.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Diós tészta
A diós tésztáról mindig a gyermekkorom jut eszembe. Volt egy öreg diófa az udvarunkon, és sokszor felmásztunk rá. Ősszel pedig együtt vertük le róla a diót és a konyhában éjszakába menően törtük fel és tettük üvegbe :-)
Persze sokat meg is ettünk, de azért mindig maradt a süteményekhez vagy a diós tésztához.
dió cukor tészta
Vadas
A vadas mártás marha hússal nem a gyorsan elkészíthető ételek közé tartozik, de ha egyszer megkóstolod nem felejted el az ízét.
vadas sárgarépa fehér répa marhahús