Kefires lángos

Kefires lángos

Hozzávalók:

1 kg liszt, 3 kefír ( 2 dlx3), 5 dkg élesztő, 3 db tojás, 3 kk. só, 2 dl tej, 1 kk. cukor, olaj a sütéshez,

Elkészítés:

A család nagy kedvence, mert bármikor bármennyit fel tudnak falni belőle.

2 dl langyos  tejbe belemorzsolom az élesztőt, teszek bele cukrot és a tetejére egy kk. lisztet szórok majd  hagyom felfutni.
Ha meleg helyre teszem gyorsabb a folyamat.

Egy tálba teszem a lisztet, a kefirt, a tojást, a sót és felfuttatott élesztőt és jól összedolgozom. 
Felmelegítem az olajat és vizes kézzel lángost formázok belőle és a forró olajba teszem.

Érdemes kéztörlő papírra tenni, hogy az olajat beszívja.
Lehet sósan, fokhagymásan, sajtosan, tejfölösen kinek mivel ízlik.
 

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Húsos tészta

Húsos tészta

Amikor gyerek voltam, sokszor volt otthon ez az ebéd. Részben mert olcsó, könnyen elkészíthető, és persze mert imádtuk. Mára már megkopott a népszerűsége, de azért néha csak nosztalgiából szoktam csinálni.
darálthús paradicsom hagyma spagetti

Palacsinta

Palacsinta

A palacsinta evés nálunk egy süt-tölt-fogyaszt folyamat. Ahol gyerek van, ott gondolom mindenhol így van. Ez annyit jelent, hogy ahogy kész van egy tészta, a gyerekek egyből töltik és eszik.
liszt tojás ásványvíz

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

lángos, tejföl, fokhagyma

Szólj hozzá