Sárgarépa főzelék

Sárgarépa főzelék

Hozzávalók:

1/2 kg répa, liszt, só, olaj,

Elkészítés:

A répát apró kockákra vágjuk, majd kevés vízzel megpároljuk. Hozzáadunk 1 kávéskanál sót, majd berántjuk. 
A rántáshoz egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd ha felmelegedett hozzáadunk annyi lisztet, amennyi az olajat felveszi és kis lángon, folyamatosan kevergetve zsemlebarnára pirítjuk. 
Ha kész folyamatosan kevergetve annyi rántást adunk a répához, hogy az főzelék sűrűségű legyen,

Tálalhatjuk fasírt golyóval.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kelkáposzta főzelék

Kelkáposzta főzelék

A kelkáposzta főzelék gyerekkorom réme volt. Persze most már szeretem, de amikor harcolok a gyerekekkel, hogy megegyék, nincs elfogadható érvem mellette.
kelkáposzta liszt só

Spenót

Spenót

A spenót gazdag vasban és c vitaminban. Télen kötelező.
spenót krumpli tojás

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

répa, liszt, olaj

Szólj hozzá