Sárgarépa főzelék

(főétel)

Sárgarépa főzelék

Hozzávalók:

1/2 kg répa, liszt, só, olaj,

Elkészítés:

A répát apró kockákra vágjuk, majd kevés vízzel megpároljuk. Hozzáadunk 1 kávéskanál sót, majd berántjuk. 
A rántáshoz egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd ha felmelegedett hozzáadunk annyi lisztet, amennyi az olajat felveszi és kis lángon, folyamatosan kevergetve zsemlebarnára pirítjuk. 
Ha kész folyamatosan kevergetve annyi rántást adunk a répához, hogy az főzelék sűrűségű legyen,

Tálalhatjuk fasírt golyóval.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Zöldbabfőzelék

Zöldbabfőzelék

Bevallom, a zöldbabfőzelék nekem sem volt a kedvencem gyerekkoromban. De mint az én anyukám nekem, én is gyakran főzök a lányaimnak, mert gazdag vitamin és rost forrás.
zöldbab liszt olaj

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék a legegyszerűbben elkészíthető főzelék. Mivel elrontani sem lehet, ideális ebéd.
krumpli főzelék fasírtgolyó. ecet

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

répa, liszt, olaj