Sárgarépa főzelék
(főétel)
Hozzávalók:
1/2 kg répa, liszt, só, olaj,Elkészítés:
A répát apró kockákra vágjuk, majd kevés vízzel megpároljuk. Hozzáadunk 1 kávéskanál sót, majd berántjuk.
A rántáshoz egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd ha felmelegedett hozzáadunk annyi lisztet, amennyi az olajat felveszi és kis lángon, folyamatosan kevergetve zsemlebarnára pirítjuk.
Ha kész folyamatosan kevergetve annyi rántást adunk a répához, hogy az főzelék sűrűségű legyen,
Tálalhatjuk fasírt golyóval.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Zöldbabfőzelék
Bevallom, a zöldbabfőzelék nekem sem volt a kedvencem gyerekkoromban.
De mint az én anyukám nekem, én is gyakran főzök a lányaimnak, mert gazdag vitamin és rost forrás.
zöldbab liszt olaj
Krumplifőzelék
Krumplifőzelék a legegyszerűbben elkészíthető főzelék. Mivel elrontani sem lehet, ideális ebéd.
krumpli főzelék fasírtgolyó. ecet