Zelleren párolt pulykamell

Zelleren párolt pulykamell

Hozzávalók:

70 dkg pulykamellfilé, 50 dkg szeletelt zeller, 1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 pohár natúr joghurt, , őrölt bors,

Elkészítés:

Ágyazós pulyka az otthoni neve, mert megágyazunk a pulykának.
Egy tepsit olajjal finoman meglocsolunk. Nem szabad tocsognia, de azért ne is száradjon ki sülés közben.
A tepsibe tegyük a felszeletelt zellert és a szintén felszeletelt vöröshagymát. A lényeg, hogy egységesen terüljön el majd a hús alatt.
A húst elő lehet sütni serpenyőben, de mi nem szoktunk ezzel vesződni, hanem a felszeletelt húst mindkét oldalán megsózzuk és a zelleres-hagymás ágyra tesszük. Finoman megszórjuk a tetejét őrölt fehérborssal (keveset szabad csak tenni rá).

A fokhagymát összezúzzuk és összekeverjük a joghurttal, majd egyenletesen a hús tetejére kenjük.

Meleg sütőben fólia alatt 20-25 percig pároljuk, majd levesszük róla a fóliát és további 20 percig úgy sütjük. Amint a teteje megpirult kész.

Köretnek adható hozzá rizs, de nagyon finom natúr endívia salátával is.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Grillezett csirkemell

Grillezett csirkemell

Grillezve minden étel egy kicsit más. Az a karamellás íz, ami a sült ételekhez ilyenkor társul, teljesen rendkívüli ízt kölcsönöz a legáltalánosabb összetevőknek is. A grillezett csirkemellet először a görög saláta kísérőjeként készítettem. Csak később lett belőle önálló étel.
csirkemell fokhagyma olaj

Chilis-mézes csirkemell

Chilis-mézes csirkemell

Enyhén csípős, de mégis édes étel. Nagyon szeretjük, mert egyszerre van benne minden, amit a család külön-külön szeret. Apának a csípős, lányoknak az édes, anyának az omlós csirke.
mustár méz csirkemell

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

pulyka, zeller, vöröshagyma, fokhagyma, joghurt

Szólj hozzá