Grillezett oldalas édes burgonyával

Grillezett oldalas édes burgonyával

Hozzávalók:

80 dkg édes burgonya, 50 dkg sütni való burgonya (közepes méretűek), , 1 evőkanál gyömbérpor, 1 evőkanál cayenne bors, 1 evőkanál cukor, 4 evőkanál olivaolaj, 1 vastag szelet húsos oldalas ( 80 dkg), 1 teáskanál szemes fekete bors, 4 db hosszú bors, 1 teáskanál friss zöld bors, 1 ágacska rozmaring, 1 evőkanál olivaolaj, durva szemű tengeri só,

Elkészítés:

A kétféle krumplit hájastól alaposan megmossuk, szükség szerint lekeféljük, majd hosszában négybe vágjuk. Összekeverjük a sót, a gyömbért, a cayenne borsot és a cukrot. A krumplit és az édes krumplit előbb az olajba, majd a fűszerekbe forgatjuk. Sütőlemezre sorakoztatva a 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük, de köz en többször megforgatjuk.
A kétféle borsot mozsárban összetörjük. A zöld borsot durvára aprítjuk és lecsipkedjük a rozmaring levelét.
Az oldalast megmossuk felitatjuk róla a nedvességet, majd megkenjük olajjal. Megszórjuk a különféle borssal és a rozmaringgal majd kissé rányomkodjuk a fűszereket. A húst nem túl erős tűzön 25-30 percig grillezzük ( persze ez függ a hús vastagságától és az ízlésünktől is). Levesszük a grillrácsról és pár percig pihentetjük, majd megszórjuk sóval. Kétféle krumplival tálaljuk.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Ananászos sült csirkecombok

Ananászos sült csirkecombok

A minap maradt egy kis ananász, amit nem használtunk fel a pizzához, és nem akartam kidobni. Mivel nagyon szeretem a sós - édes kombinációkat, gondoltam kipróbálom milyen lenne sült csirkével.
csirkecomb ananász

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá