Marhabélszín steak

Marhabélszín steak

Hozzávalók:

4 szelet marhabélszín, olíva olaj, , bors, 1 rozmaring szál, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 kávés kanál mustármag, 1/4 fej vöröshagyma,

Elkészítés:

A steak sütésre idén kaptunk rá. Szinte az összes főző műsorban bemutatták, hogyan készül a jó steak, hát gondoltam kipróbálom.
Már az első alkalommal sikert aratott a családban :-)

Az elkészítése csak egy kicsit macerás, és bevallom, én húshőmérőt használok a készültség ellenőrzéséhez, de kísérletezőbb kedvű szakácsok nélküle is megpróbálhatják.

Azzal kezdem, hogy kiveszem a húst a hűtőből, majd megmosom és hagyom, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
Ezalatt elkészítem a pácot.

A vöröshagymát és a fokhagymát lereszelem, majd kevés olíva olajjal összekeverem.
Hozzáadom a mustármagot és még egyszer alaposan összekeverem.

Kb 10 percig állni hagyom. Ez alatt a hús is kellő hőmérsékletű lesz.

Ezután a hús mindkét oldalát bekenem a páccal és jó alaposan megnyomkodom, hogy beivódjanak a fűszerek, és 10 percig hagyom pihenni. Ezután alaposan megsózom és minden oldalra teszek 2-3 csavarásnyi borsot.

Ismét megnyomkodom, majd a grillsütőre teszem. Van beltéri elektromos és kültéri faszenesem is, és persze mind a kettő más technikát igényel, de itt most az elektromost írom le. A következő recept majd a faszenes lesz ígérem :-)

Tehát a grillre teszem a húsokat és addig sütöm, ameddig szépen meg nem barnul és meg nem jelennek rajta a grill rács csíkjai. Akkor veszem ki, amikor a hús belső hőmérséklete eléri a 70 C fokot. A sütés közben a megmaradt páccal kenegetem a húsokat a rozmaring ág segítségével.

Ezután kb 150 C fokra előmelegített sütőbe teszem és addig sütöm, ameddig a hús belseje eléri a 80 C fokot. (ez kb 5-6 perc)
Közben is kenegetem a páccal, hogy szaftos maradjon.

Készíthetünk hozzá szószt is, de a lányok friss kaliforniai paprikával szokták enni.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sajtos - Sonkás - Baconös csirketekercs

Sajtos - Sonkás - Baconös csirketekercs

A csirkerolád viszonylag új elem nálunk a konyhába, de már az első próbálkozásaimat is nagy siker övezte itthon. Persze a főzőműsorok tele vannak ilyen ételekkel, de higgyétek el, egyáltalán nem olyan könnyű megtalálni a megfelelő technikát, de ha egyszer ráérzel, utána már nem okoz problémát a továbbfejlesztés :-)
csirkemell bacon sajt sonka

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

marhabélszín, olíva olaj, , bors

Szólj hozzá