Marhabélszín steak

Marhabélszín steak

Hozzávalók:

4 szelet marhabélszín, olíva olaj, , bors, 1 rozmaring szál, 1-2 gerezd fokhagyma, 1 kávés kanál mustármag, 1/4 fej vöröshagyma,

Elkészítés:

A steak sütésre idén kaptunk rá. Szinte az összes főző műsorban bemutatták, hogyan készül a jó steak, hát gondoltam kipróbálom.
Már az első alkalommal sikert aratott a családban :-)

Az elkészítése csak egy kicsit macerás, és bevallom, én húshőmérőt használok a készültség ellenőrzéséhez, de kísérletezőbb kedvű szakácsok nélküle is megpróbálhatják.

Azzal kezdem, hogy kiveszem a húst a hűtőből, majd megmosom és hagyom, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen.
Ezalatt elkészítem a pácot.

A vöröshagymát és a fokhagymát lereszelem, majd kevés olíva olajjal összekeverem.
Hozzáadom a mustármagot és még egyszer alaposan összekeverem.

Kb 10 percig állni hagyom. Ez alatt a hús is kellő hőmérsékletű lesz.

Ezután a hús mindkét oldalát bekenem a páccal és jó alaposan megnyomkodom, hogy beivódjanak a fűszerek, és 10 percig hagyom pihenni. Ezután alaposan megsózom és minden oldalra teszek 2-3 csavarásnyi borsot.

Ismét megnyomkodom, majd a grillsütőre teszem. Van beltéri elektromos és kültéri faszenesem is, és persze mind a kettő más technikát igényel, de itt most az elektromost írom le. A következő recept majd a faszenes lesz ígérem :-)

Tehát a grillre teszem a húsokat és addig sütöm, ameddig szépen meg nem barnul és meg nem jelennek rajta a grill rács csíkjai. Akkor veszem ki, amikor a hús belső hőmérséklete eléri a 70 C fokot. A sütés közben a megmaradt páccal kenegetem a húsokat a rozmaring ág segítségével.

Ezután kb 150 C fokra előmelegített sütőbe teszem és addig sütöm, ameddig a hús belseje eléri a 80 C fokot. (ez kb 5-6 perc)
Közben is kenegetem a páccal, hogy szaftos maradjon.

Készíthetünk hozzá szószt is, de a lányok friss kaliforniai paprikával szokták enni.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Stefánia vagdalt

Stefánia vagdalt

A Stefánia vagdalt nagy kedvenc. Gyakran okoz dilemmát, hogy amikor fasírtot csinálunk, akkor milyen legyen. Sima, golyó, vagy tojással töltött, esetleg Stefánia vagdalt. Persze mindig az dönt, hogy épp mennyi időm van elkészíteni.
sertéscomb tojás pirospaprika fokhagyma só

Rántott csirke felsőcomb

Rántott csirke felsőcomb

A rántott csirkecomb nekem az ételek non plus ultrája. Nagyon imádom. Lehet, hogy gyerek korom kedves emlékei miatt, de a családi ünnepek elképzelhetetlenek nélküle.
csirkecomb tojás liszt zsemlemorzsa

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

marhabélszín, olíva olaj, , bors

Szólj hozzá