Szezámos-meggyes kacsammell üvegtésztával

Szezámos-meggyes kacsammell üvegtésztával

Hozzávalók:

4 db filézett pecsenyekacsamell, 1 kávéskanál szárított majoránna, 1 kg magozott meggy, 15 dkg cukor, 5 dl száraz vörösbor, 1 evőkanál balzsamecet, 1 evőkanál étkezési keményítő, 50 dkg üvegttészta, 3 dkg szezámmag, fél kávéskanál őrölt gyömbér,

Elkészítés:

A kacsamell bőrét beirdaljuk, a húsos oldalát megsózzuk, megszórjuk majoránnával és gyömbérrel. 1-2 órát állni hagyjuk a hűtőben.
A meggyet kis lángon főzni kezdjük a cukorral és a borral, 15-20 perc után hozzáadjuk a balzsamecetet. A keményítőt elkeverjük kevés hideg vízzel, azt is a mártáshoz öntjük, összeforraljuk, levesszük a tűzről. Az üvegtésztát sós meleg vízbe tesszük 4 percre, majd leszűrjük.
A kacsamellet megszórjuk szezámmaggal, és serpenyőben mindkét oldalán 9-9 percig sütjük közepes lángon. 
A húst felszeleteljük,a tésztával és a mártással tálaljuk.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Paprikás krumpli

Paprikás krumpli

A paprikás krumpli Apa egyik nagy kedvence. Igazán a szaftja miatt nagyon klassz étel. És persze hamar elkészül, és gyakorlatilag elronthatatlan. Bár nekem azért egyszer sikerült, de ez egy másik történet :-)
paprika krumpli paradicsom virsli

Citromos - borsos halfilé vajon sütve

Citromos - borsos halfilé vajon sütve

A citromos - borsos halfilé a párom nagy kedvence. A lányok nem annyira szeretik, de azért néha rá tudom Őket venni arra, hogy ez legyen az ebéd.
halfilé citrom só bors

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá