Gnocchi

Gnocchi

Hozzávalók:

1 kg burgonya, 8 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 2 mokkás kanál só,

Elkészítés:

Nagyon szeretjük a főzőműsorokat, és ezekben egyre gyakrabban találkozunk a gnocchi (ejtsd: nyokki) recepttel.
Szeretjük az olasz konyhát, így gondoltam kipróbálom.
Meglepő módon már az első alkalommal sikerült :-)

Az elkészítése egyszerű, de azért vannak buktatói.

A burgonyát héjában megfőzöm, majd óvatosan meghámozom.
Ezután megvárom, ameddig kihűl majd krumplinyomóval átpasszírozom.

A gnocchi-nál a krumpli - liszt arány 80% - 20%.

Összekeverem a krumplit, a lisztet és a tojás sárgáját, majd kis hengereket formázok belőle.

Egy serpenyőbe vajat olvasztok, majd ezen sütöm a párnácskákat.
Nagyon fontos, hogy folyamatosan forgatni kell.
Akkor jó, ha a széle kicsit megpirul.

Sültek mellé nagyon finom, de a paradicsomos spagetti szószával is isteni. Én a legjobban úgy szeretem, hogy ha elkészültek a párnácskák, akkor a maradék vajba egy kevés petrezselymet aprítok, kicsit megfuttatom benne, majd ezzel öntöm nyakon a gnocchikat.
 

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti

Hogyan készítsünk gyorsan Bolognai Spagettit? A válasz sehogy. A Bolognai nem 5 perces étel, de megéri a pepecselést.
bolognai spagetti fokhagyma marhahús paradicsom oregánó

Paradicsomos spagetti

Paradicsomos spagetti

Nagyon szeretjük az olasz tésztákat. Legyen az akár bolognai spagetti, vagy milánói makaróni. De a legegyszerűbb a hagyományos paradicsomos spagetti.
paradicsom fokhagyma oliva olaj

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

burgonya, liszt, tojás

Szólj hozzá