Zöldbabfőzelék

Zöldbabfőzelék

Hozzávalók:

1 kg zöldbab (lehet fagyasztott is), 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál só,

Elkészítés:

Bevallom, a zöldbabfőzelék nekem sem volt a kedvencem gyerekkoromban.
De mint az én anyukám nekem, én is gyakran főzök a lányaimnak, mert gazdag vitamin és rost forrás.
 
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A zöldbabot sós bő vízben megfőzöm, úgy hogy maradjon lé alatta.
Az olajat felforrósítom és ráöntöm a lisztet. A tűzön kevergetem, addig amíg arany barna nem lesz. Öntök rá annyi vizet, amit folyamatos kevergetés mellett felvesz. Akkor jó ha csomómentes és kicsit krémesnek néz ki.
A forrásban lévő zöldbabba beleöntöm, jó átkeverem és kész.
Tálalhatjuk magában, de tojással vagy fasírttal is.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sóskamártás

Sóskamártás

A sóska gazdag vasban és C vitaminban. Télen kötelező.
sóska krumpli tojás

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék

Krumplifőzelék a legegyszerűbben elkészíthető főzelék. Mivel elrontani sem lehet, ideális ebéd.
krumpli főzelék fasírtgolyó. ecet

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

zöldbab, liszt, olaj

Szólj hozzá