Fokhagymás krumpli

Fokhagymás krumpli

Hozzávalók:

1kg nagyobb szemű krumpli, 4 gerezd fokhagyma, , olaj,

Elkészítés:

A fokhagymás krumpli renoméja akkor emelkedett, amikor a családban megjelent a köszvény. Megtévesztésig hasonlít ugyanis az íze a sült húsokhoz, persze hús nélkül.

Az elkészítése nagyon egyszerű.

A meghámozott krumplikat vékonyan bevagdossuk, de csak a 2/3 részükig, hogy az aljuk egyben maradjon.
A fokhagymát szétnyomom, olajjal és sóval összekutyulom.

Nyugodtan hagyhatjuk állni 5-10 percet, hogy a hagyma és az oldal kellően összeérjenek.
A krumplikat tepsibe teszem a bevágásokkal felfelé (én sütőpapírra szoktam tenni) és megkenem a fokhagymás olajos sóval.
Alufóliával letakarom és kb. 45 perc alatt kész a 230 fokos sütőben.
Néha rá lehet nézni és meg lehet kenni a fokhagymás zsiradékkal.

Lehet köretként tálalni, de magában is megállja a helyét.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Gnocchi

Gnocchi

Nagyon szeretjük a főzőműsorokat, és ezekben egyre gyakrabban találkozunk a gnocchi recepttel. Szeretjük az olasz konyhát, így gondoltam kipróbálom. Meglepő módon már az első alkalommal sikerült :-)
burgonya liszt tojás

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

krumpli, fokhagyma, répa, olaj

Szólj hozzá