Sült csirkecombok újburgonya ágyon, rízzsel

Sült csirkecombok újburgonya ágyon, rízzsel

Hozzávalók:

6-8 csirke felsőcomb, 40 dkg újburgonya (lehet normál krumpli is), csirke fűszersó, 1 zacskó rízs, só, olaj,

Elkészítés:

A sült csirkecombok újburgonya ágyon, rizzsel az egyik nagy kedvencem, mert a lányok imádják, és ha nincs időm nagyon főzőcskézni, pillanatok alatt elkészíthetem. És nem kell odafigyelni rá :-)

Az elkészítése pofon egyszerű.

A csirkecombokat jó alaposan megmosom, majd eldöntöm, hogy bőrével, vagy a nélkül szeretném megsütni. Amikor könnyűre szeretném, akkor leveszem a bőrét.

A burgonyát meghámozom, és csíkokra vágom. Amikor kicsi a krumpli, akkor elég csak a hosszabbik oldala mentén négyfelé vágni, de ha nagyobb, akkor kicsit macerás, de azért nem annyira :-)

Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt tesztek, majd az alját megkenem egy kevés olajjal. Tényleg csak keveset kell, mert a csirkéből bőven lesz zsír, amiben megsül a krumpli.

A sütőpapírra szépen elrendezem a krumplit és megsózom.

A csirkecombok mindkét oldalát alaposan bedörzsölöm a fűszersóval, majd a burgonya tetejére teszem.

Alufóliával lefedem, majd közepesen forró sütőben 45 percig sütöm. Ezután leveszem róla a fóliát, és a nélkül is sütöm még 25-30 percig. Figyelni kell rá, nehogy kiszáradjon, de legyen egy kis kéreg rajta, hogy finom ropogós legyen.

Közben felteszem a rizst főni. 10 perc után kész.

A tálalásnál szeretem három részre osztani a tányért. Egyik harmadába megy a hús, másik harmadába a krumpli, harmadik harmadába pedig a rizs. Ha maradt egy kevés szaft a tepsiben, azzal meg szoktam kicsit locsolni a rizst.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Házi csirke burger

Házi csirke burger

Amikor elindul a grill szezon, akkor a klasszikus sütnivalókon kívül számos házi hamburger variációt szoktam készíteni. Ezt a csirkés hamburgert nagyon szeretem. És persze ilyet nem kapni a gyorséttermekben.
csirkemell bacon sajt paradicsom vöröshagyma

Főtt kukorica

Főtt kukorica

A főtt kukorica a késő nyár nagy favoritja. Egyszerre édes és sós, és ki ne szeretne kézzel - lábban ebédelni :-)
kukorica

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

csirkecomb, burgonya, rízs

Szólj hozzá