Káposztás tészta

Káposztás tészta

Hozzávalók:

egy kisebb fej káposzta, olaj, , fodros nagykocka tészta,

Elkészítés:

Amikor gyerek voltam a káposztás tésztát mindig cukorral ettem. Aztán amikor már felnőttem, átszoktam a sós-borsos változatra.
Vicces, hogy most a gyerekek miatt ismét visszaszoktam a cukros ízesítésre.
Még 10-15 év és újra sóval és borssal esszük :-)

Az elkészítése borzasztóan egyszerű.
A káposztát megmosom, leveszem a külső leveleket, majd 4 felé vágom.
Almareszelővel lereszelem (vagy reszelő almareszelő oldalával) úgy, hogy a torzsa megmaradjon.
Két nagy kanál sót teszek rá, kézzel összedolgozom, majd állni hagyom 10-15 percig.

Egy serpenyőben kevés olajat öntök és felhevítem, majd alaposan kinyomkodva a káposztát beleteszem.
Fedő alatt, kis lángon párolom. Néha átkutyulom, hogy mindenhol alaposan megpárolódjon.
Ha jól megpuhult, és egy kicsit megbarnult, hozzáadom az enyhén sós vízben kifőzött tésztát és alaposan összeforgatom.

Tálaláskor ízlés szerint megszórható cukorral, vagy kevés sóval és borssal.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Borsó pörkölt

Borsó pörkölt

Az a jó a pörkölt alapban, hogy szinte bármit meg lehet benne főzni. Ettem már tojáspörköltet, zöldbabpörköltet és persze hagyományos-, hússal főzött pörköltet is. A borsó pörkölt gyermekkorunk visszatérő étele volt. Amióta én is a gyerekeimnek főzök, megértem miért :-)
borsó tészta pörkölt

Krumplis tészta

Krumplis tészta

A krumplis tészta sztenderd napközis étel. Aki még nem evett, az gyorsan készítse el, mert nagyon finom.
paprikás krumpli tészta paradicsom paprika só

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

káposzta, olaj, tészta

Szólj hozzá