Csirkemell ragu leves
(főétel)
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé, 40 dkg sárgarépa, 40 dkg fehérrépa, 30 dkg borsó, 1 kicsi csokor petrezselyem, 2 mokkáskanálnyi só, 1 kávéskanálnyi egész bors, bármilyen levestészta, só, olaj,Elkészítés:
A csirkemell raguleves nagy kedvenc. Amikor babák voltak a lányok, minden héten készült. Ma már kicsit ritkábban főzök sajnos.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A csirkemellet megmosom és felkockázom.
A répákat megpucolom és apró pici kockákra vágom.
Egy fazékba beleteszem a húsokat, majd felöntöm vízzel. Hozzáadok két mokkáskanálnyi sót, majd felforraljuk. Forrás közben a hús habot képez. Ezt óvatosan le kell szűrni.
Az előkészített répákat,borsót, petrezselymet beleteszem, majd még 8-10 szem egész borsot is. Fedő alatt gyorsan kész van, mert a hozzávalók nagyon apróak.
Enyhén sós, olajos vízben kifőzöm a tésztát és együtt tálalom.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A csirkemellet megmosom és felkockázom.
A répákat megpucolom és apró pici kockákra vágom.
Egy fazékba beleteszem a húsokat, majd felöntöm vízzel. Hozzáadok két mokkáskanálnyi sót, majd felforraljuk. Forrás közben a hús habot képez. Ezt óvatosan le kell szűrni.
Az előkészített répákat,borsót, petrezselymet beleteszem, majd még 8-10 szem egész borsot is. Fedő alatt gyorsan kész van, mert a hozzávalók nagyon apróak.
Enyhén sós, olajos vízben kifőzöm a tésztát és együtt tálalom.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Karalábéleves
A karalábé leves egy könnyű, finom kis leves. Nagyon szeretjük, mert a karalábé kellemesen édes. Persze a lányok a pirított zsemlekockák miatt szeretik annyira :-)
karalábé sárgarépa fehér répa tészta
Lebbencs leves
A lebbencs leves klasszikus, könnyen elkészíthető finom leves. A sok tészta miatt a gyerekek tányérja biztos hogy üres lesz az ebéd végén.
tészta paradicsom paprika petrezselyem