Összedobálós sűlt finomság

Összedobálós sűlt finomság

Hozzávalók:

20-25dkg karaj / tarja, 3-4 szelet baconszalonna (lehet kolozsvári vagy császár is), 2-3 fej vöröshagyma, paradicsom ízlés szerint, 1 kisebb padlizsán, 5-6 gerezd fokhagyma, 3-4 közepes burgonya, só, fűszerkeverék, zöldfűszerek (rozmaring / kakukkfű), olivaolaj,

Elkészítés:

Ezt a receptet a neten találtam, és már első olvasásra felmerült bennem, hogy ezt nagyon jól lehetne variálni.
Mivel minden fontos összetevő volt itthon így csábító volt  a gondolat, hogy lehetne ez az ebéd. Már sütés közben is mesés illatok áradtak mindenfelé, de amikor kész lett az volt az igazi csoda.

Az elkészítése egyébként nagyon egyszerű.

A krumplit mossuk meg alaposan és héjában vágjuk nagyobb kockákra.
A vöröshagymát is pucoljuk meg, és négyeljük fel. A fokhagymát pucolás után egészben tegyük a tepsibe. A padlizsánt ás paradicsomot is kockázzuk.
Ha minden a tepsiben van, alaposan sózzuk meg, bár én inkább mindenféle finom fűszerkeverékkel szoktam megbolondítani. Kipróbáltam már vargányagombásat, provence-it, rozmaringosat, a Fűszerész-nél hatalmas a választék, én az ő fűszereiket imádom.
Végül a tetejére tépjünk néhány rozmaring-ágat – ne szedjük le a leveleket, mert nem olyan kellemes fogyasztás közben összeakadni vele. De ha nincs rozmaring, mehet bele kakukkfű, vagy zsálya is. Törekedjünk arra, hogy friss alapanyagokat használjunk.
Végezetül pedig olivaolajjal locsoljuk meg és egy kevés vizet löttyintsünk alá.
180 fokon süssük kb. fél órát, de ez attól is függ, mekkorára kockáztuk az alapanyagokat.
Én nem szoktam hozzá semmi egyebet enni, néha egy-egy csemegeuborkára elcsábulok, de ez teljességgel elhagyható.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Rántott csirkemell

Rántott csirkemell

A rántott csirkemell ellen egyetlen dolog szól csak. Nagyon utálom elmosogatni a fritőzt. Persze a végeredmény miatt megéri.
csirkemell filé tojás liszt zsemlemorzsa

Rántott csirke felsőcomb

Rántott csirke felsőcomb

A rántott csirkecomb nekem az ételek non plus ultrája. Nagyon imádom. Lehet, hogy gyerek korom kedves emlékei miatt, de a családi ünnepek elképzelhetetlenek nélküle.
csirkecomb tojás liszt zsemlemorzsa

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

Szólj hozzá