Paradicsomos húsgombóc
(főétel)
Hozzávalók:
1 üveg paradicsom, 1/2 kg darált sertés comb, vagy pulykamell, 1 zacskó rizs, só, bors, őrölt pirospaprika, 4 ek. cukor, 1 cs. spagetti vagy makaróni tészta, 1 tojás ,Elkészítés:
Az elkészítése kicsit macerás, de azért nem vészes.
Egy lábasba sűrített paradicsomot öntök, majd felöntöm 2 liter vízzel. 2 mokkás kanál sót adok hozzá és 4 evőkanál cukrot.
Lassú tűzön 10-15 percig főzöm.
Amíg fő, addig egy tábla beleteszem a darált húst, és összekeverem 1 mokkás kanél sóval, 1 mokkás kanál őrölt pirospaprikával és fél mokkás kanál őrölt fehér borssal. Beleütöm a tojást, majd hozzáadom a rizst és ezekkel is jól összedolgozom.
A darált húsból kis gombócokat csinálok, majd a paprikákkal együtt beleteszem a paradicsomba.
35-40 perc alatt megfő.
Enyhén sós vízben megfőzöm a tésztát.
Tálaláskor a tésztát a egy nagyobb lapostányérba teszem, majd a közepére a húsgombócokat ,majd alaposan megöntözöm a paradicsomlével.
Tálalható főtt burgonyával is.
Egy lábasba sűrített paradicsomot öntök, majd felöntöm 2 liter vízzel. 2 mokkás kanál sót adok hozzá és 4 evőkanál cukrot.
Lassú tűzön 10-15 percig főzöm.
Amíg fő, addig egy tábla beleteszem a darált húst, és összekeverem 1 mokkás kanél sóval, 1 mokkás kanál őrölt pirospaprikával és fél mokkás kanál őrölt fehér borssal. Beleütöm a tojást, majd hozzáadom a rizst és ezekkel is jól összedolgozom.
A darált húsból kis gombócokat csinálok, majd a paprikákkal együtt beleteszem a paradicsomba.
35-40 perc alatt megfő.
Enyhén sós vízben megfőzöm a tésztát.
Tálaláskor a tésztát a egy nagyobb lapostányérba teszem, majd a közepére a húsgombócokat ,majd alaposan megöntözöm a paradicsomlével.
Tálalható főtt burgonyával is.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Spékelt sült pulyka felsőcomb
Ez a recept anyukám régi receptje. Nagyon szeretem.
Karácsonykor mindig ez volt nálunk az ünnepi ebéd, így ha sütök, mindig eszembe jutnak a régi karácsonyok.
pulyka felsőcomb krumpli szalonna
Brassói aprópecsenye
Gyerekkorom nagy kedvence volt a Brassói aprópecsenye. A hús és a sült krumpli sós íze nagyszerűen keveredik a sült fokhagyma édességével, és ahogy a krumpli átveszi a szaft ízét, az valami fantasztikus. Az elkészítése rém egyszerű.
fokhagyma sertés hús krumpli