Sós csirkecomb
(főétel)
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb, só , olaj,Elkészítés:
Nagyon imádom, amikor a csirkecombokon ropogósra sül a bőr. És mivel ez a legegyszerűbb és leggyorsabb csirke, amit valaha készítettem gyakran lepem meg magam - és a lányokat - vele :-)
Lehet bőr nélkül is sütni, úgy is nagyon finom, és kicsit könnyebb is lesz.
Az elkészítése roppant egyszerű.
Az egész csirkecombokat a csont hajlatnál kettévágom, majd - ha bőr nélkül szeretném - lehúzom a bőrét.
Egy nagyobb serpenyőbe teszek 4 evőkanál olajat és alágyújtok.
A csirkecombokat megmosom, majd besózom és az olajra teszem.
Mind két oldalát addig pirítom, amíg ki nem fehéredik.
Utána egy pohár vizet teszek alá. Fedő alatt 45 percig főzöm.
Amikor elfőtt alóla a víz és a hús kellemesen serceg, akkor van kész.
Tálalhatom rizzsel, krumplival, párolt zöldséggel, salátával.
Mivel nagyon finom, sosem tudok eleget sütni belőle :-)
Lehet bőr nélkül is sütni, úgy is nagyon finom, és kicsit könnyebb is lesz.
Az elkészítése roppant egyszerű.
Az egész csirkecombokat a csont hajlatnál kettévágom, majd - ha bőr nélkül szeretném - lehúzom a bőrét.
Egy nagyobb serpenyőbe teszek 4 evőkanál olajat és alágyújtok.
A csirkecombokat megmosom, majd besózom és az olajra teszem.
Mind két oldalát addig pirítom, amíg ki nem fehéredik.
Utána egy pohár vizet teszek alá. Fedő alatt 45 percig főzöm.
Amikor elfőtt alóla a víz és a hús kellemesen serceg, akkor van kész.
Tálalhatom rizzsel, krumplival, párolt zöldséggel, salátával.
Mivel nagyon finom, sosem tudok eleget sütni belőle :-)
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Gyors csirke
Ha nincs időm a főzésre ez mindig beválik, mert gyorsan kész van és minimális az előkészülés
csirke jégsaláta
Eszközök
Elküldöm ezt a receptet levélbenNézd meg mit főzhetsz még ezekből
csirkecomb, olaj, só