Sörtészta

Sörtészta

Hozzávalók:

20 dkg liszt , 2 dl sör , 3 tojás , 0.5 dl olaj , kevés só,

Elkészítés:

A sörtészta ideális olajban sült ételekhez. Mehet halra, csirkemellre, de gyakran zöldségeket sütünk vele. Mivel az alkohol kisül belőle, nyugodtan ehetik a lányok is.

Az elkészítése roppant egyszerű.
A lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, s az olajjal együtt ezt is a tésztához keverjük. 

Ebbe a sűrű keverékbe forgatjuk bele a húsokat, vagy a zöldséget.
Előtte azonban lisztbe lehet mártani, hogy jobban tapadjon rá a sörtészta.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Spékelt sült pulykacomb

Spékelt sült pulykacomb

Ez a recept egy nagyon egyszerű pulykasült recept. Mivel csak sós összetevőket tartalmaz, így mindig csinálok hozzá valamilyen kis egyszerű zöldséges savanyúságot. Mivel a pulykát elég sokáig kell sütni, így amikor délelőtt szeretnék egy kis időt maganra, akkor ez az étel ideális választás, mert tartalmas, az elkészítésével mégsem kell nagyon vacakolni :-)
pulykacomb szalonna

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

sör, liszt, olaj, tojás

Szólj hozzá