Krumpli nudli

Krumpli nudli

Hozzávalók:

1 kg krumpli, 1/2 kg liszt, , zsemlemorzsa, olaj,

Elkészítés:

A krumplinudli a szilvás gombóc elengedhetetlen kísérője. Mivel a tésztája ugyanaz, így általában mindkettőt szoktam csinálni egyszerre.
 
Sós vízbe apróra vágom a megpucolt krumplit, majd puhára főzöm.
Ha megpuhult, egy tálba teszem, és jól összetöröm. Teszek bele 1 evőkanál olajat és összekeverem a krumplival.
Ha teljesen kihűlt, hozzáadom a lisztet és kézzel összegyúrom.
 
A szilvás gombóccal ellentétben nem vágjuk a tésztát kockákra, hanem kicsippentünk belőle egy kis darabot, majd a két tenyerünk között görgetve kis hengert formázunk belőle.
A kb 2-3 cm hosszú és fél cm átmérőjű kis nudlikat enyhén sós, forrásban lévő vízbe teszem. Ha feljön a víz tetejére, kész.
Miután megfőtt, pirított zsemlemorzsában megforgatom.
Tálaláskor porcukorral meg szoktuk szórni, de eperlekvárral is nagyon finom.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Vadas

Vadas

A vadas mártás marha hússal nem a gyorsan elkészíthető ételek közé tartozik, de ha egyszer megkóstolod nem felejted el az ízét.
vadas sárgarépa fehér répa marhahús

Bolognai spagetti

Bolognai spagetti

Hogyan készítsünk gyorsan Bolognai Spagettit? A válasz sehogy. A Bolognai nem 5 perces étel, de megéri a pepecselést.
bolognai spagetti fokhagyma marhahús paradicsom oregánó

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

liszt, olaj, krumpli

Szólj hozzá