Rakott krumpli

(főétel)

Rakott krumpli

Hozzávalók:

1,5 kg krumpli, 6 tojás, 1 szál kolbász, 4 dl tejföl, ,

Elkészítés:

A rakott krumpli az egyik legegyszerűbb rakott étel. Ha van otthon egy kis kolbász, tojás és krumpli, könnyen összedobható.

A krumplikat megmosom és héjába puhára főzöm, majd megpucolom.
A tojásokat keményre főzöm, majd ha kész megpucolom és tojásvágóval karikákra vágom.
Nagyobb tepsi, vagy jénai alját kicsit megkenem olajjal majd a krumpli felét felkarikázom, sózom és szépen elrendezem a tepsi alján.
Felkarikázom a kolbászt és ráhelyezem a krumplikra, utána pedig a tojásokat is szép egyenletesen eloszlatom a kolbászkákon.
A végén a krumpli másik felét szintén felkarikázom és rétegenként sózom.
A tetejére rákenem a tejfölöket és meglocsolom egy pici olajjal, majd  az előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütöm.

Az elkészítés fázisairól készítettünk egy kis videót, amit ezen a linken nézhettek meg.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Fokhagymás krumpli

Fokhagymás krumpli

Egyszerű, de mégis ízletes köret bármiylen húsételhez, de magában is isteni.
krumpli fokhagyma répa olaj

Rakott karfiol

Rakott karfiol

A rakott karfiol az egyik legmacerásabb étel, amit valaha készítettem. Viszont mivel nagyon finom, gyakran rászánom magam.
karfiol. darált sertéscomb hagyma zsemlemorzsa

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

tojás, kolbász, krumpli