Szilvalekváros-diós kalács
(deszert)
Hozzávalók:
30 dkg kalács, 15 dkg durvára tört dió, 3 dl tej, 5 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 5 dkg olvasztott vaj, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 kis üveg szilvalekvár,Elkészítés:
180 fokra előmelegítem a sütőt.
A kalácsot felszeleteljük, majd minden szeletet megkenünk lekvárral, megszórunk dióval és egy tűzálló tálba rétegezzük.
A tejet összekeverjük a kristálycukorral, a fahéjjal, a vajjal és a 3 tojás sárgájával. Az ízesített tejet rálocsolom a kalácsra és 25 perc alatt készre sül.
A kalácsot felszeleteljük, majd minden szeletet megkenünk lekvárral, megszórunk dióval és egy tűzálló tálba rétegezzük.
A tejet összekeverjük a kristálycukorral, a fahéjjal, a vajjal és a 3 tojás sárgájával. Az ízesített tejet rálocsolom a kalácsra és 25 perc alatt készre sül.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Csokis süti
A csokis pohárkát egy régi recept újságban találtam. Gondoltam kipróbálom. Az eredmény nagyon finom lett, így bekerült a kedvenc sütik közé.
csokoládé tojás cukor vanillia
Málnás csokiterrine
Könnyű, finom sütemény. A málna és a csoki mindig jó párosítás. Megkoronáz minden ünnepet.
málna csoki