Csokis túrógombóc

(deszert)

Csokis túrógombóc

Hozzávalók:

50 dkg túró, 3 db tojás, 10 dkg búzadara, 10 dkg étcsokoládé, , zsemlemorzsa, olaj,

Elkészítés:

A túrót elkeverjük a tojások sárgájával és a darával, csipet sót is teszünk bele. 40 percig hagyjuk pihenni.
A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a túrós masszába keverjük. Kézzel gombócokat formázunk, majd minden gombóc közepébe kocka, fél kocka csokit nyomunk. Egy fazékba 1 kávéskanál sót teszünk, majd háromnegyedéig tesszük vízzel és felforraljuk. Amikor lobog a víz a gombócokat beletesszük. Akkor jó a gombóc, ha feljön a víz tetejére. Kivesszük és megforgatjuk a pirított zsemlemorzsában.
Melegen tálaljuk.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Málnás csokiterrine

Málnás csokiterrine

Könnyű, finom sütemény. A málna és a csoki mindig jó párosítás. Megkoronáz minden ünnepet.
málna csoki

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből