Uborka saláta

Uborka saláta

Hozzávalók:

2 db kígyóuborka, 2 evő kanál cukor, 1 evő kanál ecet, 2 mokkás kanál só,

Elkészítés:

Ahogy megjelennek tavasszal a friss zöldségek, keressük az alkalmat, hogy valamilyen salátát készíthessünk. Az uborka saláta jellemzően kísérőétel szokott lenni, bár a lányaim inkább a főétel helyett eszik. Ebből adódóan nagyon jó alku eszköz. Ha megeszik a főételt, mehet a saláta :-)

Az elkészítése nagyon egyszerű.
A kígyóuborkát megmosom, megpucolom a héjától és vékony karikákra vágom. Besózom, összekeverem és hagyom pihenni 10 percig. 
Jénai tálat félig teszem hideg vízzel majd a cukrot felolvasztom benne és megízesítem az ecettel. 
Az uborkát kinyomkodom és beleteszem a lébe. Hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Kovászos uborka

Kovászos uborka

Nagyon imádom a kovászos uborkát. Szinte minden sülthöz képes vagyok fogyasztani. Nagyon sokáig vadásztuk a jó kovászos uborka helyeket, de szépen lassan elfogytak. Anyukám kérdezte, hogy miért nem csinálom magam? Ekkor derült ki, hogy övé a legjobb kovászos uborka recept a világon
uborka kapor só kenyér

Összedobálós saláta

Összedobálós saláta

Friss tavaszi ízekhez ez a saláta a legjobb. Ha jön a tavasz, ez legalább egyszer felkerül az asztalra.
Paradicsom kígyóuborka olivaolaj sonka endívia

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

uborka, ecet, cukor,

Szólj hozzá