Spenót

(főétel)

Spenót

Hozzávalók:

1 cs mirelit spenót, 1 kg krumpli, olaj, 2-3 ek liszt, személyenként 1 tojás, 1/2 dl tej,

Elkészítés:

A spenót gazdag vasban és c vitaminban. Télen kötelező.

A tejben 20 percig főzöm a spenótot, majd 1 mokkás kanál sót adok hozzá, majd vékony rántással berántom.
A krumplit megpucolom, és kb 2 centis kockákra vágom, majd enyhén sós vízben megfőzöm.
Tálaláskor a krumplit egy tányérba teszem, öntök rá a spenót szószból, majd egy tükörtojást teszek a tetejére.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sárgarépa főzelék

Sárgarépa főzelék

A répafőzelék a 10 perc alatt elkészíthető ételek kategóriájába tartozik.
répa liszt olaj

Zöldbabfőzelék

Zöldbabfőzelék

Bevallom, a zöldbabfőzelék nekem sem volt a kedvencem gyerekkoromban. De mint az én anyukám nekem, én is gyakran főzök a lányaimnak, mert gazdag vitamin és rost forrás.
zöldbab liszt olaj

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

spenót, krumpli, tojás