Krumpli leves
(főétel)
Hozzávalók:
1 kg krumpli, 3 sárga répa, 3 fehér répa, petrezselyem, só, 1 ek őrölt pirospaprika, 2-3 babérlevél, 2-3 ek liszt,Elkészítés:
A meghámozott és megmosott krumplit apró kockákra vágom, majd egy lábosba teszem.
Felöntöm vízzel és hozzáadok 2-3 mokkás kanál sót.
Ezután közepes lángon felforralom.
Ha felforrt, hozzáadom a csíkokra vágott sárgarépát és a fehér répát és a petrezselymet. 25-30 percig főzöm. Amint a répa megpuhult készíthetem a rántást.
A rántást úgy készítem, hogy egy kis lábasba kb 1/2 dl olajat öntök. Hozzáadok 2-3 ek lisztet és folyamatos kevergetés mellett kicsit megpirítom.
Amint megpirult, lehúzom a gázról és hozzáadok 1 ek őrölt pirospaprikát. Jól összekeverem, majd a gázra visszatéve, folyamatos kevergetés mellett hozzáadok annyi vizek, hogy az állaga sűrű folyós legyen.
Ha kész, folyamatos kevergetés mellett annyit öntök a leveshez, hogy az folyós maradjon. A rántással még 2-3 percig főzöm, és kész.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Brokkoli krémleves
A brokkoli krémleves a lányok mumusa. Riogatásnak nagyon jó, de azért néha ezt is meg kell enni. Mi persze imádjuk, de egy gyerekkel megetetni már-már lehetetlen...
brokkoli tejszín sárgarépa
Paradicsomleves
Paradicsomleves betűtésztával unalom ellen.
paradicsomleves betűtészta zeller