Spékelt sült pulykacomb

(főétel)

Spékelt sült pulykacomb

Hozzávalók:

2 db pulykacomb, 10 dkg füstölt szalonna, olaj,

Elkészítés:

Ez a recept egy nagyon egyszerű pulykasült recept.
Mivel csak sós összetevőket tartalmaz, így mindig csinálok hozzá valamilyen kis egyszerű zöldséges savanyúságot.
Mivel a pulykát elég sokáig kell sütni, így amikor délelőtt szeretnék egy kis időt magamra, akkor ez az étel ideális választás, mert tartalmas, az elkészítésével mégsem kell nagyon vacakolni :-)

A combokat jól megmosom, és éles késsel 4-5 helyen mélyen bevágom.
A felszeletelt szalonnát a résekbe tömködöm, majd megsózom. 
Tepsibe teszem, majd meglocsolom olajjal.
1 pohár vizet öntök a tepsibe majd alumínium fóliával letakarva, közepes hőmérsékletű sütőbe teszem.
40-45 percig fólia alatt párolom, majd leveszem róla a fóliát és anélkül sütöm még 25-30 percig. Időnként meglocsolom a levével.
Amint a teteje ropogósra sül, kész van.

Rizzsel vagy krumplipürével isteni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Sós csirkecomb

Sós csirkecomb

Nagyon imádom, amikor a csirkecombokon ropogósra sül a bőr. És mivel ez a legegyszerűbb és leggyorsabb csirke, amit valaha készítettem gyakran lepem meg magam - és a lányokat - vele
csirkecomb olaj só

Ananászos sült csirkecombok

Ananászos sült csirkecombok

A minap maradt egy kis ananász, amit nem használtunk fel a pizzához, és nem akartam kidobni. Mivel nagyon szeretem a sós - édes kombinációkat, gondoltam kipróbálom milyen lenne sült csirkével.
csirkecomb ananász

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

pulykacomb, szalonna