Borsó pörkölt

(főétel)

Borsó pörkölt

Hozzávalók:

1 kg zöldborsó (lehet fagyasztott is), 1 fej vöröshagyma, 1 kávéskanál őrölt piros paprika, , olaj, 1 zacskó kagyló tészta,

Elkészítés:

Az a jó a pörkölt alapban, hogy szinte bármit meg lehet benne főzni. Ettem már tojáspörköltet, zöldbabpörköltet és persze hagyományos-, hússal főzött pörköltet is. A borsó pörkölt gyermekkorunk visszatérő étele volt. Amióta én is a gyerekeimnek főzök, megértem miért :-)

Az elkészítése ugyanúgy indul, mint bármelyik pörköltté.
Hagymát megpucolom, apró kockákra vágom, pici olajon üvegesre pirítom.
Lehúzom a tűzről és beleteszem az őrölt piros paprikát. Kicsi vizet teszek rá, majd beleöntöm a megmosott borsót.
Felöntöm vízzel és megsózom. Fedő alatt puhára főzöm.

A tésztát sós, olajos vízben kifőzöm. 
A szemnek is gyönyörű ahogy a borsószemek, mint igazgyöngyök csücsülnek a kagylóban.

Ízlés szerint tehető rá tejföl, de tálalható céklával, csemege uborkával, vagy kovászos uborkával.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Borsó főzelék

Borsó főzelék

A borsófőzelék egyszerűsége miatt ajánlott a szürke hétköznapokra.
borsó

Borsó leves

Borsó leves

A borsóleves a levesek között a kedvenc. Nagyon finom, sokféle íz keveredik benne, és persze a gyerekek kedvence a csipetke.
borsó sárgarépa petrezselyem

Csirke pörkölt

Csirke pörkölt

A csirkepörkölt nálunk abszolút favorit. A lányok csak szaftos tésztának hívják, és persze sosem tudok belőle eleget főzni :-)
csirke tészta paprika paradicsom

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

borsó, tészta, pörkölt