Epres tiramisu

(deszert)

Epres tiramisu

Hozzávalók:

80 dkg eper, 30 dkg mascarpone, 20 dkg fehér csokoládé, 1 dl tejszín, 40 db babapiskóta, 10 dkg cukor, 2 dl víz, 2 db citrom,

Elkészítés:

Imádom a tiramisut. Viszont a lányok miatt a kávét, mint ízesítőt igyekszem kerülni. Innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha a kávé helyett epret tennék bele? Kipróbáltam, és azóta a személyes kedvencem lett :-) Persze a lányok is imádják. Egy hátránya, hogy az eper szezon rövid ideig tart.

Az elkészítése nem bonyolult.

A sziruphoz egy kis lábasba vizet és cukrot teszek és addig kavargatom amíg a cukor fel nem oldódik. Belereszelem a két citrom héját, majd a levét is bele csavarom és forrás után hagyom egy kicsit hűlni. Citrom magok ne legyenek benne!

Az 50 dkg epret megmosom, zöld részét eltávolítom, majd nagyobb darabokra vágom és a turmixgépbe teszem. Gőz fölött megolvasztom a fehér csokoládét, majd hagyom hűlni. Az eper pépet összekeverem a mascarponéval és a fehér csokival, majd a tejszínnel fellazítom.

A babapiskótákat egyesével megforgatom a citromos szirupba, majd egy kb. 30x20 cm-es jénai aljára teszem az első réteg babapiskótát. Megkenem fehér csokis krémmel. A maradék 30 dkg epret vékony szeletekre vágom és minden egyes krém rétegre teszek. Addig folytatom a rétegeket amíg van alapanyag, de a végén a krém legyen a tetején.

Néhány órára a hűtőbe lehet tenni, hogy jól összeérjenek az ízek.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Csokis süti

Csokis süti

A csokis pohárkát egy régi recept újságban találtam. Gondoltam kipróbálom. Az eredmény nagyon finom lett, így bekerült a kedvenc sütik közé.
csokoládé tojás cukor vanillia

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

eper, mascarpone, tejszín