Sárgarépás muffin
(deszert)
Hozzávalók:
25 dkg sárgarépa, 20 dkg finomliszt, 15 dkg darált mogyoró vagy mandula vagy dió, 2 dl tejföl, 1 dl étolaj, 15 dkg barna vagy fehér cukor, 1 db tojás, 0,5 tk. őrölt gyömbér, 2,5 tk sütőpor, 1 citrom reszelt héja, a mázhoz:, 15 dkg porcukor, 2-3 ek. citromlé, 12 db marcipán répa,Elkészítés:
Csingiling óta ez nálunk már csak répás-rozsos muffin. Persze rozs nincs benne csak dió és répa, de amikor csinálunk diós-répás muffint, mindig eszünkbe jut a mese.
Az elkészítése ugyanolyan, mint bármely más muffiné, csak egy-két plusz hozzávalóval.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a sütőforma mélyedéseibe beletesszük a muffin papírt.
Megmossuk és megtisztítjuk a sárgarépákat, majd finomra reszeljük.
Citromlevet csepegtetünk rá és hozzákeverjük a reszelt citromhéjat. A lisztet összekeverjük a reszelt répával, a sütőporral, a gyömbérrel és a darált dió vagy mogyoróval.
A tojást egy másik edényben felverjük, és jól kikeverjük a cukorral, olajjal és a tejföllel. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és könnyedén összedolgozzuk. A tésztát a sütőformákba adagoljuk és 20-25 percig sütjük.
A mázhoz jól keverjük ki a porcukrot a citromlével.
Díszítéshez használhatjuk a mázat, de marcipánnal borítva is finom lesz, sőt együtt a legfinomabb.
Az elkészítése ugyanolyan, mint bármely más muffiné, csak egy-két plusz hozzávalóval.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a sütőforma mélyedéseibe beletesszük a muffin papírt.
Megmossuk és megtisztítjuk a sárgarépákat, majd finomra reszeljük.
Citromlevet csepegtetünk rá és hozzákeverjük a reszelt citromhéjat. A lisztet összekeverjük a reszelt répával, a sütőporral, a gyömbérrel és a darált dió vagy mogyoróval.
A tojást egy másik edényben felverjük, és jól kikeverjük a cukorral, olajjal és a tejföllel. Hozzáadjuk a lisztes keveréket és könnyedén összedolgozzuk. A tésztát a sütőformákba adagoljuk és 20-25 percig sütjük.
A mázhoz jól keverjük ki a porcukrot a citromlével.
Díszítéshez használhatjuk a mázat, de marcipánnal borítva is finom lesz, sőt együtt a legfinomabb.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Mákos guba
Nagy kedvencem a mákos guba. Ha rossz kedvem van, mindig ezzel vigasztalom magam.
mák kifli tej valilia
Madártej
A madártej a legmókásabb desszert. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható.
Az elkészítéshez minimális kézügyesség azért elkél, de egyébként végtelenül egyszerű.
tej tojás cukor vanília