Sárgarépa főzelék
(főétel)
Hozzávalók:
1/2 kg répa, liszt, só, olaj,Elkészítés:
A répát apró kockákra vágjuk, majd kevés vízzel megpároljuk. Hozzáadunk 1 kávéskanál sót, majd berántjuk.
A rántáshoz egy serpenyőbe kevés olajat öntünk, majd ha felmelegedett hozzáadunk annyi lisztet, amennyi az olajat felveszi és kis lángon, folyamatosan kevergetve zsemlebarnára pirítjuk.
Ha kész folyamatosan kevergetve annyi rántást adunk a répához, hogy az főzelék sűrűségű legyen,
Tálalhatjuk fasírt golyóval.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Tökfőzelék
Egyik nyáron véletlenül ültettünk főzni való tököt. Tényleg véletlen volt, mert a vetőmag csomagolásán nem az volt. Valószínűleg a csomagoló üzemben követtek el hibát elősegítve ezzel minket, hogy megtanuljuk a tökfőzelék készítését.
Bár olyan gyereket nem ismerek, aki szeretné a tökfőzeléket, azért egy évben egyszer ott a helye az asztalon.
főzőtök kapor liszt
Borsó főzelék
A borsófőzelék egyszerűsége miatt ajánlott a szürke hétköznapokra.
borsó