Citromos piskótakocka

(deszert)

Citromos piskótakocka

Hozzávalók:

A tésztához, 20 dkg vaj vagy margarin, 4 tojás, 10 dkg kristálycukor, 1 citrom, 10 dkg rétesliszt, 1 kiskanál sütőpor, A díszítéshez, kb. 2 evőkanál porcukor, citromhéj vagy bogyós gyümölcs,

Elkészítés:

A citromos piskóta az egyik nagy kedvencem volt gyerekkoromban. Az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb édesség volt, amit anyukám készített. Persze Ő nem erre volt a legbüszkébb, de mi mindig örültünk, amikor nyáron kiültünk a kerti kis házba, és kihozta nekünk a frissen készült piskóta kockákat.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vajat vagy margarint egy serpenyőben vagy mikrohullámú sütőben megolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojást és a cukrot habosra verjük. A citrom héját belereszeljük, a levét belefacsarjuk.

A lisztet meg a sütőport összekeverjük, és a tojásos keverékbe forgatjuk.
Végül a vajat vagy margarint is belekeverjük.

Egy kb. 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és zsemlemorzsával megszórjuk.
A tésztakeveréket a formába öntjük.
A sütő alsó rácsán kb. 30 percig sütjük úgy, hogy a piskóta közepe még lágy maradjon.
Később, hűlés közben kissé megszilárdul.

A kihűlt piskótát a tortaformából tálra borítjuk és kb 5 -8 cm-es kockákra vágjuk.  Porcukorral meghintjük, citromhéjjal vagy bogyós gyümölcsökkel díszítjük.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

GOFRI - paleo

GOFRI - paleo

Ez egy ismerősöm receptje. Mivel a kisebbik lányomnál enyhe gltén érzékenységet állapítottak meg, így rászoktunk a paleo süteményekre.
gofri tojás mandula

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

piskóta, citrom