Krumplipüré
(főétel)
Hozzávalók:
1/2 kg burgonya, 2 ek vaj, 2 tk só,Elkészítés:
A krumplipüré a legegyszerűbb köret. Nagyon jól megy sültekhez.
Az elkészítése tényleg nagyon egyszerű.
A krumplit meghámozom, megmosom, majd kb 1 cm-es kockákra vágom.
Közepes lángon 20 percig főzöm, majd leszűröm.
Krumplinyomóval összerötröm, majd hozzáadom a vajat.
Én kézi mixerrel szoktam krémesre keverni, de villával, vagy fakanállal is lehet.
Az elkészítése tényleg nagyon egyszerű.
A krumplit meghámozom, megmosom, majd kb 1 cm-es kockákra vágom.
Közepes lángon 20 percig főzöm, majd leszűröm.
Krumplinyomóval összerötröm, majd hozzáadom a vajat.
Én kézi mixerrel szoktam krémesre keverni, de villával, vagy fakanállal is lehet.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Párolt lilakáposzta
Amikor gyerek voltam, az ünnepi ebédek sültjei mellé anyukám mindig párolt lila káposztát készített. Így ez a köret számomra mindig is egy kicsit az ünnepi hangulattal függött össze. Rántott hús, vagy sült csirke mellé gyakran készítek, és ilyenkor egy kicsit mindig visszarepülök gyermekkorom karácsonyaihoz :-)
lila káposzta ecet só olaj
Gnocchi
Nagyon szeretjük a főzőműsorokat, és ezekben egyre gyakrabban találkozunk a gnocchi recepttel.
Szeretjük az olasz konyhát, így gondoltam kipróbálom.
Meglepő módon már az első alkalommal sikerült :-)
burgonya liszt tojás