Körtés sütemény vaníliasodóval

(deszert)

Körtés sütemény vaníliasodóval

Hozzávalók:

20 dkg vaj+ a kikenéshez, 30 dkg barna cukor, 4 db tojás, 7,5 dkg liszt+ a kikenéshez, 5 dkg keserű kakaópor, 10 dkg étcsokoládé, 3 db körte, A sodóhoz:, 500 ml tej, 2 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál vaj, fél teáskanál vaníliakivonat,

Elkészítés:

A tésztához a vajat olvasszuk meg és hagyjuk kissé hűlni. Öntsük keverőtálba, adjuk hozzá a barna cukrot és jó alaposan keverjük össze.
A tojásokat egyesével üssük egy bele, és robotgéppel dolgozzuk össze kb.2-3 perc alatt. Habos masszát kell kapnunk. Szitáljuk bele a lisztet és a kakaóport, adjuk hozzá az apróra vágott étcsokoládét és keverjük ismét össze nagyon alaposan.
Öntsük a tésztát egy kivajazott, kilisztezett kapcsos tortaformába. A megmosott körtéket hámozzuk meg, vágjuk félbe és szedjük ki a magházát. A domború oldalukat vagdossuk be 2-3 mm-enként, majd tegyük a tésztára úgy, hogy minden szeletre jusson egy fél körte. Süssük aranysárgára180 fokon kb. 30 perc alatt.
A vaníliasodóhoz öntsünk egy lábasba tejet, szórjuk bele a cukrot, és kevergetve, kis lángon melegítsük, amíg a cukor feloldódik. Húzzuk le a tűzről, keverjük bele a vajat, a vaníliakivonattal együtt. A sodót lehűtve a sütire locsoljuk.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Madártej

Madártej

A madártej a legmókásabb desszert. Hidegen és melegen egyaránt fogyasztható. Az elkészítéshez minimális kézügyesség azért elkél, de egyébként végtelenül egyszerű.
tej tojás cukor vanília

Aszalt barackos keksz

Aszalt barackos keksz

Az asztalt barackos keksz gyors rágcsa, ha van kéznél aszalt barack. Lehet szilva is, vagy bármilyen aszalt gyümölcs
barack margarin tojás

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből