Gyümölcslepény fügével és szőlővel

Gyümölcslepény fügével és szőlővel

Hozzávalók:

23 dkg liszt, 17.5 dkg kefír, 1 teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, vaj a formához, A töltelékhez:, 200 ml habtejszín, 2 evőkanál porcukor, 15 db friss füge, 1 nagy fürt rosé szőlő,

Elkészítés:

A tésztához keverjük össze az átszitált lisztet, a sütőport és a sót egy nagyobb tálban. Adjuk hozzá a kefírt, és gyorsan gyúrjuk puha tésztává. Vajazzunk ki egy kisebb tepsit vagy tortaformát, és nyomkodjuk bele a tésztát úgy, hogy körben pereme legyen. Szurkáljuk meg villával a tészta alját, terítsünk rá sütőpapírt és egy marék szárazbabot. Süssük készre 200 fokon kb. 30 perc alatt. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni, majd a sütőpapírt és a babot is eltávolítjuk belőle.
A krémhez verjük kemény habbá a tejszínt porcukorral. Kanalazzuk a kihűlt tésztára, és tegyük rá a már megmosott, feldarabolt fügét és a megmosott, kimagozott szőlőt. Tálalásig legyen hűtőben.
Néha a tejszínhabot mascarponéval helyettesítem a tejszínhabot és isteni.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből