Brownie

(deszert)

Brownie

Hozzávalók:

20 dkg étcsokoládé, 4 db tojás, 30 dkg cukor, 20 dkg vaj, 17 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 20 ml vanília aroma, Vanília jégkrém,

Elkészítés:

Nálunk hagyományos karácsonyi sütemény a Brownie. Tálalás előtt kicsit meg kell melegíteni, mert ettől a széle ropogós a belseje pedig krémes lesz. Vanília jégkrémmel a tetején mindig bűnbe visz :-)

Az elkészítése nem bonyolult. A lányok persze mindig segítenek, mert mindig van egy keverőtál, vagy fakanál, amin marad némi olvasztott csokoládé :-)

Gőz fölött megolvasztom a csokoládét a vajjal. Leveszem a tűzről és kicsit kevergetem, hogy kihűljön.
Hozzákeverem a cukrot és a vanília aromát.
Ha teljesen kihűlt a csokis massza, akkor hozzá adom a tojásokat. A lisztet összekeverem a sütőporral, majd hozzáadom a csokis krémhez és csomómentesre elkeverem.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem és 160 fokon kb. 25 perc alatt kész van. Melegen tálaljuk a finom vanília jégkrémmel.

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Ananásztorta

Ananásztorta

Az ananásztorta az egyik legegyszerűbben elkészíthető torta a világon.
ananász sütemény torta

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

brownie, csokoládé, valília