Milánói makaróni
(főétel)
Hozzávalók:
50 dkg makaróni tészta, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg vékony szelet sonka, 25 dkg gomba, 2 dl sűrített paradicsom, 1 kg paradicsom, 1 csomag szárított oregano, 1/2 csomag szárított bazsalikom, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál cukor, 2-3 mokkáskanál só, 1 fej fokhagyma, 15 dkg parmezán,Elkészítés:
A bolognai után gondoltam megpróbálom a milánóit is. Sokszor ettem fiatalkoromban, de jellemzően az üveges-, előre elkészített milánóit vásároltuk, és bár annak még ma is imádom az ízét, a saját készítésűvel össze sem lehet hasonlítani.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A hagymát megpucolom és apró kockára vágom.és az olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom az apró kockákra vágott sonkát.
A gombát meghámozom, megmosom és vékony szeretekre vágom.
Ha a hagyma üveges, hozzáadom a gombát is. Megsózom és nagyon kis lángon párolom, hogy a hagyma ne égjen le, ameddig a gomba levet nem ereszt.
Ha elfőtt a gomba leve, hozzáadom a meghámozott és felkockázott paradicsomot és a szétpasszírozott fokhagymát. Kis vizet adok hozzá - éppen csak annyit, hogy ellepje.
Fedő alatt kb fél órán át főzöm, hogy a paradicsom szétessen.
Ekkor hozzáadom az oregánót és a bazsalikomot és még 15 percig együtt főzzük. Ekkor hozzáadom a cukrot és a sűrített paradicsomot.
Folyamatos kevergetés mellett összefőzöm.
A tésztát enyhén sós vízben megfőzöm.
Tálaláskor a tésztára szószt öntök, majd ráreszelem a sajtot.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A hagymát megpucolom és apró kockára vágom.és az olajon üvegesre pirítom, majd hozzáadom az apró kockákra vágott sonkát.
A gombát meghámozom, megmosom és vékony szeretekre vágom.
Ha a hagyma üveges, hozzáadom a gombát is. Megsózom és nagyon kis lángon párolom, hogy a hagyma ne égjen le, ameddig a gomba levet nem ereszt.
Ha elfőtt a gomba leve, hozzáadom a meghámozott és felkockázott paradicsomot és a szétpasszírozott fokhagymát. Kis vizet adok hozzá - éppen csak annyit, hogy ellepje.
Fedő alatt kb fél órán át főzöm, hogy a paradicsom szétessen.
Ekkor hozzáadom az oregánót és a bazsalikomot és még 15 percig együtt főzzük. Ekkor hozzáadom a cukrot és a sűrített paradicsomot.
Folyamatos kevergetés mellett összefőzöm.
A tésztát enyhén sós vízben megfőzöm.
Tálaláskor a tésztára szószt öntök, majd ráreszelem a sajtot.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Répás tepsis krumpli
A minap szerettem volna valami kis egyszerű, de tartalmas étet csinálni magamnak.
A lányok nem voltak itthon (vendégségben voltak), és a párom sem jött haza ebédre, így valami egyszemélyes, összedobálósra gondoltam.
krumpli sárgarépa fehér répa
Gyors csirkemell
A gyors csirkemell a gyors csirkecomb ötletén felbuzdulva lett kitalálva. Ideális ebéd akkor, ha késésben vagyok és gyorsan össze kell ütnöm valamit.
csirkemell sárgarépa zöldbab zöldborsó kukorica rizs