Zöldbabfőzelék
(főétel)
Hozzávalók:
1 kg zöldbab (lehet fagyasztott is), 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál só,Elkészítés:
Bevallom, a zöldbabfőzelék nekem sem volt a kedvencem gyerekkoromban.
De mint az én anyukám nekem, én is gyakran főzök a lányaimnak, mert gazdag vitamin és rost forrás.
De mint az én anyukám nekem, én is gyakran főzök a lányaimnak, mert gazdag vitamin és rost forrás.
Az elkészítése nagyon egyszerű.
A zöldbabot sós bő vízben megfőzöm, úgy hogy maradjon lé alatta.
Az olajat felforrósítom és ráöntöm a lisztet. A tűzön kevergetem, addig amíg arany barna nem lesz. Öntök rá annyi vizet, amit folyamatos kevergetés mellett felvesz. Akkor jó ha csomómentes és kicsit krémesnek néz ki.
A forrásban lévő zöldbabba beleöntöm, jó átkeverem és kész.
Tálalhatjuk magában, de tojással vagy fasírttal is.
A zöldbabot sós bő vízben megfőzöm, úgy hogy maradjon lé alatta.
Az olajat felforrósítom és ráöntöm a lisztet. A tűzön kevergetem, addig amíg arany barna nem lesz. Öntök rá annyi vizet, amit folyamatos kevergetés mellett felvesz. Akkor jó ha csomómentes és kicsit krémesnek néz ki.
A forrásban lévő zöldbabba beleöntöm, jó átkeverem és kész.
Tálalhatjuk magában, de tojással vagy fasírttal is.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Sárgarépa főzelék
A répafőzelék a 10 perc alatt elkészíthető ételek kategóriájába tartozik.
répa liszt olaj
Tökfőzelék
Egyik nyáron véletlenül ültettünk főzni való tököt. Tényleg véletlen volt, mert a vetőmag csomagolásán nem az volt. Valószínűleg a csomagoló üzemben követtek el hibát elősegítve ezzel minket, hogy megtanuljuk a tökfőzelék készítését.
Bár olyan gyereket nem ismerek, aki szeretné a tökfőzeléket, azért egy évben egyszer ott a helye az asztalon.
főzőtök kapor liszt