Húsos tészta
(főétel)
Hozzávalók:
40 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 4 szem paradicsom, 1 TV paprika, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 2 teás kanál só, olaj, 30 dkg spagetti tészta,Elkészítés:
Amikor gyerek voltam, sokszor volt otthon ez az ebéd. Részben mert olcsó, könnyen elkészíthető, és persze mert imádtuk.
Mára már megkopott a népszerűsége, de azért néha csak nosztalgiából szoktam csinálni.
Az elkészítés egy egyszerű pörkölt alappal indul.
A hagymát felkockázom, hozzáadom a sót, és olajon megpirítom.
Ha kész, lehúzom a gázról, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadom az őrölt pirospaprikát. Amikor elkevertem, hozzáadok egy csésze vizet, hogy nehogy megkeseredjen a paprika.
A paradicsomot és a paprikát apró kockákra vágom és hozzáadom a paprikás hagymához.
Alaposan összekeverem, és hozzáadok még egy csésze vizet.
Fedő alatt 10 percig főzöm, hogy a paradicsom és a paprika összeessen.
Ezután hozzáadom a darálthúst. Alaposan szétnyomkodom közepes lángon, hogy a hús kifehéredjen és elváljon. A lényeg itt azon van, hogy minél kisebb darabokra passzírozzam a darált húst, különben nagyobb darabokban fő meg, és az nem túl jó a tésztához.
Ezután annyi vizet adok hozzá, hogy alaposan ellepje.
30 percig kis lángon főzöm. Figyeljünk oda rá, hogy maradjon alatta szaft.
Közben sós vízben felteszem a spagettit.
Ha kész a darált hús, belekeverem a tésztát.
Mára már megkopott a népszerűsége, de azért néha csak nosztalgiából szoktam csinálni.
Az elkészítés egy egyszerű pörkölt alappal indul.
A hagymát felkockázom, hozzáadom a sót, és olajon megpirítom.
Ha kész, lehúzom a gázról, és folyamatos kevergetés mellett hozzáadom az őrölt pirospaprikát. Amikor elkevertem, hozzáadok egy csésze vizet, hogy nehogy megkeseredjen a paprika.
A paradicsomot és a paprikát apró kockákra vágom és hozzáadom a paprikás hagymához.
Alaposan összekeverem, és hozzáadok még egy csésze vizet.
Fedő alatt 10 percig főzöm, hogy a paradicsom és a paprika összeessen.
Ezután hozzáadom a darálthúst. Alaposan szétnyomkodom közepes lángon, hogy a hús kifehéredjen és elváljon. A lényeg itt azon van, hogy minél kisebb darabokra passzírozzam a darált húst, különben nagyobb darabokban fő meg, és az nem túl jó a tésztához.
Ezután annyi vizet adok hozzá, hogy alaposan ellepje.
30 percig kis lángon főzöm. Figyeljünk oda rá, hogy maradjon alatta szaft.
Közben sós vízben felteszem a spagettit.
Ha kész a darált hús, belekeverem a tésztát.
© FőzzVelem! Minden jog fenntartva.
További ételek, amelyek érdekelhetnek:
Sajtos tészta
Nálunk a sajtos tészta nagyon gyakran volt ebéd, amikor gyerek voltam.
Persze régen pirított szalonnával ettük, de az ma már azért kicsit idejét múlt, ezért könnyítettük kicsit rajta.
sajt sonka tészta tejföl
Grízes tészta
A grízes tészta egy gyorsan-finomat típusó étel. Sosem marad belőle a tányéron.
búzadara tészta