Szezámmagos zsemle - Paleo

Szezámmagos zsemle - Paleo

Hozzávalók:

2 dkg útifű maghéj, 2 dl víz, 3 tojás, 1 kk. só, 1 kk. szódabikarbóna, 5 dkg mandula liszt, 5 dkg szezámliszt, 5 dkg dióliszt /én darált dióval csináltam/, 5 dkg makadámdió liszt, 2 dkg szezámmag,

Elkészítés:

Egy tálba tesszük a magliszteket, a sót, a szódabikarbónát.
Az útifűmaghéjat elkeverjük a vízben, hagyjuk állni két-három percig, amíg megduzzad.
Addig a magliszteket a sóval és a szódabikarbónát kézzel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, majd a beáztatott útifűmaghéjat.
Az egészet jól összegyúrjuk, majd a masszából vizes kézzel szép formás zsemléket formázunk.
Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, megszórjuk a tetejét szezámmaggal és 190-200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Én ebből az adagból 8 db-ot szoktam csinálni.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Házi tejes cipó

Házi tejes cipó

Gyerekkoromban sokszor megesett, hogy anyuval hazafelé menet - miután bevásároltunk - elcsipegettük a friss kenyér sarkát. Imádtam azt a friss, ropogós ízt :-) A mai bolti kenyereknek már nincs ilyen íze, ezért sokszor sütök itthon a lányoknak, hogy Ők is megkóstolhassák az igazi kenyér ízét
liszt élesztő tej cukor

Paleo parasztkenyér

Paleo parasztkenyér

Ezt a kenyér receptet egy barátnőmtől kaptam. Amikor első alkalommal csináltam még macerásnak tűnt, de idővel és gyakorlattal gyerekjáték lett az elkészítése.
kenyér paleo tojás lenmagpehely mandula liszt kókuszliszt

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

szezámmag, szezámliszt, dióliszt, tojás

Szólj hozzá