Szezámmagos zsemle - Paleo

Szezámmagos zsemle - Paleo

Hozzávalók:

2 dkg útifű maghéj, 2 dl víz, 3 tojás, 1 kk. só, 1 kk. szódabikarbóna, 5 dkg mandula liszt, 5 dkg szezámliszt, 5 dkg dióliszt /én darált dióval csináltam/, 5 dkg makadámdió liszt, 2 dkg szezámmag,

Elkészítés:

Egy tálba tesszük a magliszteket, a sót, a szódabikarbónát.
Az útifűmaghéjat elkeverjük a vízben, hagyjuk állni két-három percig, amíg megduzzad.
Addig a magliszteket a sóval és a szódabikarbónát kézzel összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, majd a beáztatott útifűmaghéjat.
Az egészet jól összegyúrjuk, majd a masszából vizes kézzel szép formás zsemléket formázunk.
Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, megszórjuk a tetejét szezámmaggal és 190-200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

Én ebből az adagból 8 db-ot szoktam csinálni.

Támogass minket azzal, hogy a hirdetésre kattintasz. Köszönjük!

További ételek, amelyek érdekelhetnek:

Paleo parasztkenyér

Paleo parasztkenyér

Ezt a kenyér receptet egy barátnőmtől kaptam. Amikor első alkalommal csináltam még macerásnak tűnt, de idővel és gyakorlattal gyerekjáték lett az elkészítése.
kenyér paleo tojás lenmagpehely mandula liszt kókuszliszt

Hagyományos tócsni

Hagyományos tócsni

Ameddig a párom meg nem ismertetett vele, addig a tócsnit nem is ismertem. Nálunk otthon a lángos volt a sláger, így mivel anyukám soha nem csinált nekünk, így csak felnőtt fejjel ismertem meg ezt az ételt. Persze azóta számos tócsni recept került a gyűjteményembe, de az alapja mindegyiknek a hagyományos tócsni.
burgonya tojás liszt

Eszközök

Elküldöm ezt a receptet levélben
Share on Tumblr

Nézd meg mit főzhetsz még ezekből

szezámmag, szezámliszt, dióliszt, tojás

Szólj hozzá